politikmobil

Politiska kommentarer till dagsaktuella händelser.

Fågelskolan, Lund: Bannlyst från jobb i Lunds kommun

with 18 comments

Tweets, brev m.m. finns i kommentarerna till detta inlägg. Justitiekanslern (JK) har granskat detta ärende från 2015 7507-15 och kritiserar Lunds kommun och kommentarer om det finns, se även fagelskolan_lund_bannlyst. Jag har varit timanställd utan problem i flera dagar i Lunds kommun under 2018 — så jag är i praktiken inte helt bannlyst, men jag har förmodligen blivit nekad många jobb trots att jag varit mest meriterad — jag har dock inte haft tid att kolla upp meriterna för vem som fick varje jobb som jag sökt. Detta e-brev som skickades 2015-12-04 01:11 är ett svar på nedanstående e-brev från rektor Åsa Söderberg, men jag skickade även kopia till en del andra:

Hej,
jag kommenterar uppsägningsbrevet nedan. Jag ber er att läsa detta mitt brev till skolledningen, ty att jag blev avsatt på ett brutalt sätt p.g.a. någon för mig okänd tweet visar på hur det svenska samhället har blivit korrumperat [det har senare visat sig att de två tweets de klagade på var skrivna innan jag anställdes, men det visste jag inte när jag skrev detta inlägg (senare har de lagt till fler tweets i yttrandet till JK) — inga av mina tweets strider mot svenska skolans värdegrund].

Jag stödjer FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna till 100% och även Sveriges lagar till 100%. Jag har högsta betyg på Jiken (Juridisk Introduktionskurs vid LU) på den tregradiga skalan (AB). Jag har läst hela FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna flera gånger och förstår den lika bra som jag förstår annat. Jag är dessutom övertygad demokrat och antirasist. Ni måste ha tolkat mina tweets på https://twitter.com/mobluse fel, ty inget i dem strider mot FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna — tvärtom. Jag är ju själv medborgare i Lunds kommun och det är fel att jag skall förhindras att jobba i min egen kommun p.g.a. någon tweet som ni måste ha missuppfattat. Ni måste ju ändå medge att det är svårt att bevisa på ett rättssäkert sätt att en tweet på mindre än 140 tecken strider mot någon värdegrund. Dessutom så är ju mina åsikter inte huggna i sten — om någon kommer med ett bra argument så kan jag ändra mig. Man kanske också tar tweets ur sina sammanhang. När man för en diskussion så är det ju en del av talakten att ibland provocera den man talar med för att förhoppningsvis få fram vad de verkligen tycker. I så fall har jag ju lyckats avslöja mina motståndare som kunskapsfientliga antidemokrater — i och med att de provocerades till att försöka avsätta mig och dessutom bannlysa mig i Lunds kommun. Jag kommer kontakta mitt fack Naturvetarna imorgon.

Dessutom är det ju fel mot eleverna. Bara sedan ert brev skickades (17:40 3/12 2015) har jag fått in 10 inlämningsuppgifter från 10 olika elever (t.o.m. nu 23:00). Det är ju inga elever som klagat på min värdegrund. Jag har inget hat mot asylsökande utan har hälsat på dem vänligt hela tiden. Jag hade gärna undervisat dem i t.ex. http://Scratch.MIT.edu/ och http://studio.code.org/ , ty de finns nog på deras språk. Jag har ju undervisat nyanlända tidigare i Eslöv utan problem. Jag har satt högsta betyg flera gånger på personer med annan religion än min egen, t.ex. nyanlända muslimer, vilket är självklart eftersom jag är naturvetare och ser till objektivt uppvisade kunskaper och har god dokumentation.

Det är nog många elever som sett fram emot att avsluta de olika projekt vi håller på med i tekniken, t.ex. imorgon för 8:orna, högtalarbygget. På måndag i 9:orna, blinkarna. Idag var det förövrigt en elev som blev klar med sin blinkare på måltiden, och den fungerade! Några 7:or blev även klara med sina Formel 1-projekt och fler hade nog velat få dem att fungera, vilket hade varit lätt med hjälp av nya videor som kan upprepa krångliga moment.

Jag har gjort förtydligande videor och jag tänker göra fler. Att jag inte gjort dem tidigare berodde på att jag först fick inspelningstekniken från Raspberry Pi-datorn att fungera i söndags. Dessa videor har jag spelat in på min fritid.

Jag har även publicerat en matris för betygssättning i teknik på Unikum [d.v.s. ett intranät] som jag gjorde i helgen. Hur skall betygssättningen göras nu? När det gäller de sista inlämningsuppgifterna så var syftet med att lämna in dem innan sista lektionen innan betygssättningen att jag skulle kunna övertyga mig om att eleverna själva gjort uppgifterna. Nu kan man ju inte veta om eleverna hittar i det program de intygat att de skrivit. Men om en rektor inte bryr sig om kunskaper och rättvisa betyg så är hennes beteende inte förvånande.

Hur tänker ni förklara för eleverna att jag är portad från skolan? Jag kommer polisanmäla alla som uppger en falsk orsak till att jag är portad. Ni får t.ex. inte säga att jag är sjuk eller att jag är avstängd p.g.a. att mina tweets strider mot svenska skolans värdegrund, ty det är inte bevisat att de gör det. Om kommunen vill bannlysa personer från anställning så måste det ju hållas en rättvis rättegång. Jag tycker ni borde ge alla eleverna adressen till min twitter så får de själva bilda sig en uppfattning. Notera att det står i min presentation sedan flera år tillbaka att jag stöder UDHR [United Nations Declaration of Human Rights], d.v.s. om man tolkar mina tweets som att de strider mot UDHR så har man tolkat dem fel. https://twitter.com/mobluse

Jag har svårt att tro att mina tweets strider mot den svenska skolans värdegrund, ty den bygger på FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, vilken jag varit enig med långt innan den infördes som den svenska skolans värdegrund i och med LGR11, och jag har många lärare som följer mig. Jag läste tidigt de mänskliga rättigheterna i form av en seriebok.

Det här påminner mer om hur Katolska kyrkan brände astronomen Bruno på bål baserat på att han hävdade att stjärnorna var fjärran solar och hur de satte fysikern Galileo i husarrest tills han dog för att han hävdade att Jorden kretsar kring Solen. Detta påminner om den spanska inkvisitionen. Det är rektor Åsa Söderbergs värdegrund det är fel på, eller de som beordrat henne om det nu inte är hennes beslut, men i så fall är hon skyldig att peka ut de skyldiga, ty det är ju hon som skickat brevet, så hon måste ju veta på vilka grunder hon skickat det.

Jag har ju saker kvar på skolan som är mina och som jag måste hämta, t.ex. är bildskärmen på mitt skrivbord med kablar och HDMI till DVI-D-adapter och ytterligare 5 bildskärmar med kablar mina privata, ty jag fick dem när de bara väntade på nästa soptransport. Jag har andra privata saker i lådorna och runt omkring. Hur ska jag få tillbaka mina saker? Dessutom har jag en av skolans bärbara datorer hemma inkl. 3G-modem, ty jag ville inte riskera att den blev stulen. [Jag fick inte mina saker förrän 21/12 2015, d.v.s. över 2 veckor senare.]

När jag gick hem idag hade jag ingen aning om att det skulle vara min sista dag på skolan och förhoppningsvis blir det inte heller så. Jag hoppas snarare att rektor Åsa Söderberg avskedas snarast och att jag återanställs. Jag borde ju egentligen fått ett vikariat från början (t.ex. allmän visstidsanställning) och inte varit timanställd, ty det är lagligt och rätt.

Rektor Söderberg har ju heller inte prioriterat ämnesbehörighet framför lärarbehörighet och det strider mot min ideologi, d.v.s. hon har avsatt en ämnesbehörig och i stället satt in en ämnesobehörig [i fysik, ty från början hade jag matematik, fysik och teknik, men senare hittade de en legitimerad lärare, men han var ej legitimerad i fysik, men hade läst en termin av tre].

Att helt plötsligt portförbjuda en lärare är en allvarlig kränkning, ty ni framställer mig inför elever och föräldrar som en svår brottsling. Att bara plötsligt och hänsynslöst avbryta relationer indikerar att rektorn är en psykopat: https://sv.wikipedia.org/wiki/Psykopati

Jag skulle vilja skicka ett sista brev till alla föräldrar där jag förklarar min version av ert oansvariga och kränkande agerande, men jag väntar på tillstånd från er. Jag har redan fått mina grupper borttagna på Unikum, så jag kan inte skicka meddelanden till elever och föräldrar. Om ni inte låter mig skicka e-brev till alla föräldrar på skolans bekostnad, så kommer jag i värsta fall att dela ut flygblad till alla hushåll i hela upptagningsområdet där jag informerar om min version, och de får min Twitter.

Jag tror och hoppas att a-kassan godtar om jag inte vill vara timanställd när ledningen kränker mig genom att plötsligt porta mig. Jag bor ju i skolans upptagningsområde och det är extra kränkande att bli förtalad där man bor.

Jag kommer gå till botten med detta och kommer aldrig att acceptera detta beteende utan en officiell ursäkt från Lunds kommun samt att jag får skicka min version till alla föräldrar på kommunens bekostnad. Det skall bli intressant att i detalj få reda på vem som tipsade er och varför, och exakt vad de skrev. Ni verkar mer ha gått på deras beskrivning av mina tweets och inte på det verkliga innehållet och ignorerat att jag deklarerat att jag stödjer UDHR i min presentation på Twitter:

”M. O. B.
@mobluse

#Physicist #MSc, educator & #coder: #Awk #Bash BASIC #Cpp #Forth #Fortran #Java #JavaScript #Matlab Maxima #Perl #PHP #Scratch #SQL #XML #Z80. Supports #UDHR.
Värpinge, Lund, Skåne, Sweden
scratch.mit.edu/users/mobluse/
Gått med augusti 2009
150 Foton och videor”.

Dessutom, om man klickar på länken [i presentationen på twitter] http://scratch.mit.edu/users/mobluse/ så kommer man till UDHR och så har det varit i flera år. Uppenbarligen har rektorn varken läst eller förstått UDHR, ty annars skulle hon inte sagt upp någon utan en rättvis rättegång där bägge sidor fick lägga fram sina argument i en intelligent diskussion. Vad är jag anklagad för? Inget har ju hänt på skolan som gör att jag skall portförbjudas.

Jag blev chockad när jag läste detta. Jag satt på min kvällskurs på LTH och skulle spara data på e-posten när jag fick läsa detta. Jag blev tvungen att gå tidigare.

Effekten av ert agerande blir antidemokrati eftersom ni kväver den fria debatten och gör personer rädda för att yttra sina åsikter. Ert beteende är helt oacceptabelt. Jag hoppas att elever, föräldrar och kollegor aldrig slutar att protestera mot ert agerande och kom ihåg att varje lögn och förtal mot mig kommer att polisanmälas. Jag kommer ju polisanmäla detta uppsägningsbrev eftersom det innehåller lögner mot mig — att t.ex. mina tweets skulle strida mot svenska skolans värdegrund — och detta helt utan bevis.

Jag har fått frågor de senaste dagarna om rykten om att jag skulle sluta. Jag har då svarat att de hittat en legitimerad lärare i teknik och att skolan i första hand är skyldig att anställa legitimerade lärare [det har senare visat sig att den nye läraren ej är legitimerad i fysik och inte alls studerat det, d.v.s. ännu sämre än tidigare]. De frågade när den nya läraren skulle börja och jag svarade 7/1 2016, ty det är det jag fått veta, och då blev de lugnade. Det var också planerat att jag skulle fortsätta som vikarie vid behov. Men det kan ju tänkas att någon visste i förväg att jag skulle bli uppsagd idag.

Jag är säker på att många av er är rädda att ta striden mot Åsa Söderberg eller de som ligger bakom i Lunds kommun, men jag hoppas ändå att någon hjälper mig, ty det som skett är djupt orätt. [Nu verkar det mest troligt att det är en islamistisk imam som ligger bakom.] Det är ju inte bara en uppsägning från en timanställning, utan en bannlysning från jobb i Lunds kommun och i förlängningen alla kommuner, ty alla ska ha samma värdegrund. Det är kanske p.g.a. av dessa korrupta bannlysningar som folk tvingas att söka asyl, ty då kan man ju inte försörja sig där man bor. Jag tillhör ju dessutom Lunds och Skånes urbefolkning och det är fel att tvinga urbefolkningar att flytta. Jag är med i Hemvärnet, vilka också är för FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna.

Mvh,
// M. B. https://twitter.com/mobluse http://gr.orbin.se/teknik
// http://df.lth.se.orbin.se/~mikaelb/cv/cvmikaelb-sve.html

Den 2015-12-03 kl. 17:40, skrev Åsa Söderberg:
> Hej, M!
>
> Under dagen har det kommit till Lunds kommuns kännedom att en del av
> dina inlägg på Twitter inte är förenliga med den värdegrund som svensk
> skola vilar på. Det handlar bland annat om uttryck gällande asylsökande,
> andra folkgrupper och religionstillhörighet.
>
> På grund av detta har kommunen beslutat att befria dig från dina
> undervisningsuppdrag på Fågelskolan. Enligt överenskommelse på mail har
> du blivit lovad att undervisa de timmar du gör idag fram till och med
> den 18/12. Därför kommer du få behålla din lön under den här perioden
> och lämna in din sedvanliga timrapport, efter den 18/12. Du ska alltså
> inte komma till Fågelskolan från och med dagens datum. Du behöver dock
> lämna in dina nycklar.
>
> Mvh
>
> *Åsa Söderberg*
> Lunds kommun, Barn- och skolförvaltning Lunds stad
> Fågelskolan
> Box 41, 221 00 LUND
> Växel: 046-35 50 00
> asa.soderberg@lund.se
>
> Lunds kommun


// M.
—-
// YouTube: <http://www.youtube.com/MOBiL4u>
// Scratch: <http://scratch.mit.edu/users/mobluse/>
// GitHub: <https://github.com/mobluse>

Written by U.P.A.

5 december, 2015 den 12:46

Publicerat i Fackligt, Migration, Skolan

18 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. ——– Vidarebefordrat meddelande ——–
  Ämne: Polisanmäler härmed Åsa Söderberg, Eva Nilsson och Mats Jönsson vid Lunds kommun för förtal och förolämpning
  Datum: Fri, 4 Dec 2015 13:39:32 +0100
  Från: M. B.
  Till: polismyndigheten.skane@polisen.se

  Hej,
  jag polisanmäler härmed Åsa Söderberg, Eva Nilsson och Mats Jönsson vid
  Lunds kommun för förtal och förolämpning.

  Jag vill att åklagaren handlägger mina skadeståndskrav. Jag vill även
  veta hur det går med den fortsatta utredningen.

  Förtalet är grovt eftersom de har lockoutat mig från arbetsplatsen
  Fågelskolan. Det leder till att elever och föräldrar antar att det
  ligger någon sanning i deras lögnaktiga påståenden. Jag riskerar att bli
  misshandlad ty alla hatar rasister. Jag bor själv nära skolan.

  Alla mina inlägg på Twitter är förenliga med den värdegrund som svensk
  skola vilar på.

  Jag har skrivit en längre kommentar på:
  https://politikmobil.wordpress.com/2015/12/05/fagelskolan-lund-bannlyst-fran-jobb-i-lunds-kommun/

  Jag är som sagt 100% för svenska skolans värdegrund, ty den verkar vara
  i enlighet med FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, vilka jag
  även är 100% för. IKEA-morden bevisar dock att asylsökande kan vara
  farliga och det måste man naturligtvis ta hänsyn till. Även Islamiska
  Statens attack i Paris visar att 14-18 åringar kan vara farliga, ty de
  som utförde den var i de åldrarna. Detta är fakta.

  Mvh,
  // M. O. B.

  ——– Vidarebefordrat meddelande ——–
  Ämne: beslut
  Datum: Fri, 4 Dec 2015 07:54:04 +0000
  Från: Eva Nilsson
  Till: M. B.
  Kopia: Åsa Söderberg , Mats Oscar Jönsson
  , Anita Bengtsson

  Hej M.,

  Jag vill göra dig uppmärksam på att du inte blivit avsatt utan är
  arbetsbefriad under återstoden av din utlovade anställning, med lön.
  Beslutet om att arbetsbefria dig är förankrat och beslutat av mig samt
  förvaltningschef Mats Jönsson.

  Anledningen är den som rektor Åsa Söderberg anger, att en del av dina
  inlägg på Twitter inte är förenliga med den värdegrund som svensk skola
  vilar på. Det handlar bland annat om uttryck gällande asylsökande, andra
  folkgrupper och religionstillhörighet

  Vi kommer att återkomma till dig efter helgen för att hitta tid då du
  kan hämta dina personliga saker och lämna tillbaks de saker som tillhör
  Fågelskolan.

  All kommunikation mellan dig och skolan kommer fortsättningsvis att gå
  via mig.

  ______________________________________________

  Med vänlig hälsning

  Eva Nilsson

  Lunds kommun, Barn- och skolförvaltning Lunds stad

  Områdeschef Centrum Väster
  046-35 75 25

  ——– Vidarebefordrat meddelande ——–
  Ämne: Befriad från dina undervisningsuppdrag
  Datum: Thu, 3 Dec 2015 16:40:33 +0000
  Från: Åsa Söderberg
  Till: M. B.

  Kopia: Eva Nilsson

  Hej, M!

  Under dagen har det kommit till Lunds kommuns kännedom att en del av
  dina inlägg på Twitter inte är förenliga med den värdegrund som svensk
  skola vilar på. Det handlar bland annat om uttryck gällande asylsökande,
  andra folkgrupper och religionstillhörighet.

  På grund av detta har kommunen beslutat att befria dig från dina
  undervisningsuppdrag på Fågelskolan. Enligt överenskommelse på mail har
  du blivit lovad att undervisa de timmar du gör idag fram till och med
  den 18/12. Därför kommer du få behålla din lön under den här perioden
  och lämna in din sedvanliga timrapport, efter den 18/12. Du ska alltså
  inte komma till Fågelskolan från och med dagens datum. Du behöver dock
  lämna in dina nycklar.

  Mvh

  *Åsa Söderberg*
  Lunds kommun, Barn- och skolförvaltning Lunds stad
  Fågelskolan
  Box 41, 221 00 LUND
  Växel: 046-35 50 00
  asa.soderberg@lund.se

  Lunds kommun

  M.O.B.

  5 december, 2015 at 18:59

 2. Det är trist för alla elever som jobbat hårt denna termin att de inte får betyg i teknik som bygger på deras ansträngningar under terminen. Jag skulle tro att skolan helt enkelt flyttar fram förra terminens betyg. Det är helt Åsa Söderbergs ansvar. Jag hade ingen aning om att jag skulle bli avstängd och hade planerat att fortsätta undervisningen samt sätta rättvisa betyg.

  M.O.B.

  5 december, 2015 at 19:02

 3. Det verkar som om någon registrerar en massa Twitter-konton för att ge ett intryck av att det finns ett antal elever som stöder de polisanmälda chefernas agerande. Det kan vara Lukas L. Welander som gör det, ty han har skrivit en tweet som gillas (2015-12-03 22:18):

  ”Lukas Welander
  @LukasLWelander
  3 dec.
  @mobluse @magdarasmusson
  Otroligt att en människa med den synen som du har på andra människor kan sitta på ett jobb som lärare…”

  Han tar upp en flera månader gammal tweet från i somras där jag svarar en miljöpartistisk politiker som jag följer. Jag tyckte det var märkligt att Polisen ökade skyddet av asylboende efter IKEA-morden i stället för att öka skyddet av resten av folket mot yrkesmördare bland de asylsökande. (Man visste ju vid det tillfället inget om detta var en enstaka händelse eller en del av ett större terrorangrepp.) Man kan tycka vad man vill om min åsikt, men den strider inte mot den svenska skolans värdegrund, ty den viktigaste mänskliga rättigheten är rätten till liv och i fallet med IKEA-morden har svenska staten gjort fel bedömning av den asylsökandes farlighet. Att man tycker att polisen borde skydda folket mot kriminella innebär inte att man har en felaktig människosyn — tvärtom. Jag kan tänka mig att utbilda personer inom kriminalvården (och har sökt sådana jobb), ty de utvecklas troligen till det bättre med utbildning.

  Min tweet från 2015-08-11 (innan jag anställts):

  ”M. O. B. @mobluse
  11 aug.
  @magdarasmusson Man borde snarare sätta taggtråd runt asylboenden med taggarna inåt & låsa in #asylsökande med oklara brottsregister. #svpol”

  (Jag menar inte att asylsökande som har ett rent brottregister skall vara inlåsta i läger, utan de med oklara brottsregister. Min politik i denna tweet är lindrigare än Kristdemokraternas officiella (ty de vill sätta alla asylsökande i läger) — och ingen skulle väl hävda att Kristdemokrater inte får jobba som lärare. Naturligtvis måste man ha taggtråd på det sätt jag anger, ty det är det normala för att inte kunna ta sig ut hur som helst, men det är klart att uttalandet ”med taggarna inåt” kan vara lite provocerande mot personer som prioriterar asylsökande yrkesmördares frihet framför andra människors rätt till liv. Att få leva som asylsökande på skattebetalarnas bekostnad är en förmån och det finns inget som säger att man inte får ha asylsökande inlåsta till dess man vet mer om dem — de kan ju alltid välja att lämna landet när som helst eller ansöka om turistvisum om de inte trivs med reglerna.)

  Dessutom är min tweet ett svar och ingen vanlig tweet. Sammanhanget är viktigt.

  Märkligt nog gjorde Lukas detta uttalande några få timmar efter att jag blivit ”arbetsbefriad” och innan jag hade yttrat mig om saken. Det är alltför osannolikt för att vara en slump, ty han svarar på en flera månader gammal svarstweet som inte syns i den vanliga listan. Han måste alltså ha läst igenom tusentals svar, eller hur hittade han denna tweet? Detta är dessutom hans första tweet om politik, ty de andra handlar bara om fotboll. Dessutom har jag aldrig skrivit att jag jobbar som lärare så denne Lukas måste ha insiderkunskap.

  Jag minns att det finns en vikarie på Fågelskolan som heter Lukas. Kanske är denna kampanj initierad av honom. Det skall bli intressant att ta del av hans meriter. [Det visade sig att det var samma person och han har anställts utan att behöva visa upp sina meriter, vilket inte borde vara tillåtet.]

  Om han utnyttjar sin kännedom om eleverna för att registrera falska konton så borde det vara brottsligt. Även om han inte registrerar falska konton utan uppmuntrar elever till någon kampanj så är det ett oriktigt beteende. Jag har ju inte gjort något brottsligt — ändå är jag avstängd. Det har heller inte varit några speciella problem på skolan som orsakats av mig.

  Det är ju också allvarligt om Lukas på lektionstid eller i skolan uppviglar eleverna mot andra lärare. Verkligen ett oprofessionellt beteende.

  Welander är ett ovanligt namn, men det fanns många nazister som hette det enligt en bok http://www.bokus.com/bok/9789172034723/den-svenska-nationalsocialismen-medlemmar-och-sympatisorer-1931-1945/ :
  RST: Nils Welander, f folkskollär, Björnstorp (1942) (1943)
  RST: Ruben Welander, läroverksadj, Alnängsgatan 2A, Örebro (1942) (1943)
  SO: Bengt Dock, tjänsteman, c/o Welander, Schéelegatan 6, Stockholm
  SO: Ingrid Welander, fru, Artillerigatan 85, Stockholm
  SO: Stig Welander, handelsresande, Atterbomsvägen 58, Stockholm
  SO: Svea Welander, fru, Badhusgatan 5, Borgholm

  Det fanns dock en tidigare (numera raderad) tweet från 16:39: https://twitter.com/swemarijo/status/672440057844899840 :
  ”Marijo
  @swemarijo
  3 dec.
  @mobluse vrf följer du KKK clan på Twitter och skriver rasistiska saker där ??”

  Jag följer inte och har aldrig följt KKK och har aldrig skrivit några rasistiska saker, ty jag är inte rasist utan antirasist. Jag har t.ex. sett många filmer och tv-serier som är mot rasism och jag anser även att teorin bakom rasism är ovetenskaplig. Förövrigt tror jag många antirasister följer KKK för att kunna övervaka dem. Det är allvarligt att chefer i Lunds kommun tar intryck av uppenbart förtal.

  M.O.B.

  5 december, 2015 at 19:06

 4. Här är en lista med nazister med samma efternamn som rektor Åsa Söderberg, enligt boken http://www.bokus.com/bok/9789172034723/den-svenska-nationalsocialismen-medlemmar-och-sympatisorer-1931-1945/ :

  NSAP: Söderberg, Stockholm (DSN 99/1936)
  NSAP: Söderberg ”Pk 5742”, Stockholm (DSN 99/1936)
  NSAP: Albert Söderberg med familj, Lysekil (DSN 32/1933) (DSN 100/1935) (DSN 99/1936) (DSN 98/1937)
  NSAP: Albertina Söderberg, Lidingö (DSN 99/1936)
  NSAP: Alma Söderberg, Brastad (DSN 98/1937)
  NSAP: Bror Söderberg med familj, Lysekil (DSN 32/1933) (DSN 100/1935) (DSN 99/1936) (DSN 98/1937)
  NSAP: Ernst Söderberg, Lysekil (DSN 32/1933) (DSN 100/1935)
  NSAP: Folke Söderberg, Mölndal (DSN 99/1936) (DSN 98/1937)
  NSAP: Inga Söderberg, Lysekil (SF 26/1937)
  NSAP: Karin Söderberg, Lysekil (DSN 32/1933) (DSN 100/1935) (DSN 99/1936) (DSN 98/1937)
  NSAP: Leif Söderberg, Sollefteå (DSN 98/1937)
  NSAP: Maj Söderberg, Lysekil (SF 26/1937)
  NSAP: Sara Söderberg, Lysekil (DSN 100/1935)
  NS Frivilliga: Karl-Åke Emanuel Söderberg (230719/0658 Stockholm-770204 Enskede). Tågbud 1941,
  RST: Elsa Söderberg, fröken, Döbelnsgatan 8, Malmö (1942) (1943)
  RST: Folke Söderberg, dr, Lasarettet, Borås (1942) (1943)
  RST: Gustaf Söderberg, jägmästare, Älvsbyn (1942)
  RST: Margit Söderberg, fil mag, Ålsten (1942)
  RST: Nils Söderberg, dir, Rådmansgatan 59, Stockholm (1942)
  SAF: Erik Söderberg, handl, Gullbergsvass
  SNF: Karl-Erik Söderberg, Jönköping (NT 52/1938)
  SNF: Seth Söderberg, Luleå (NT 52/1938)
  SNF: Sie Söderberg, Jönköping (NT 52/1938)
  SNF: Sören Söderberg, Gällivare (NT 51-52/1935)
  SO: Albert Söderberg, skorstensfejarmästare, Strandgatan 60, Lysekil
  SO: Anna Söderberg, folkskollärarinna, Mellansel
  SO: Carl L Söderberg, f d trädgårdsmästare, Villa Skansen, Huvudsta
  SO: Edit Söderberg, fru, Sundsgatan 30C, Vänersborg
  SO: Erik Söderberg, nämndeman, Mellansel
  SO: Erik Edvard Söderberg, köpman, Styrmansgatan 16, Stockholm
  SO: Ernst Söderberg, fabrikör, Västra Ringgatan 11, Enköping
  SO: I Söderberg, fru, Sundsgatan 30B, Vänersborg
  SO: Ingvar A Söderberg, sjukskötare, Vipeholms sjukhus, Lund
  SO: Karl Viktor Söderberg, byggmäst, Marieberg 2, Årstahamn
  SO: Nils Söderberg, dir, Rådmansgatan 59, Stockholm
  SO: Oscar Fredrik Söderberg, polisman, Ringvägen 21A, Stockholm
  SO: Oskar Fr Söderberg, herr, Rosenlundsgatan 1, Stockholm
  SO: Erik F Söderbergh, vaktm, Hallandsvägen 25 Sundbyberg, Spånga
  SSP: Ernst Söderberg med familj, Ljusdal (TR 22/1941)
  SSP: Nils Söderberg med familj, Stockholm (TR 22/1941)
  SSS: Söderberg familjen, Lysekil (DSF 95/1939)
  SSS: Albert Söderberg med familj, Lysekil (1938) (DSN 96/1938) (DSF 1/1943) (UF 5/1943)
  SSS: Bror Söderberg familjen, Mönsterås (DSF 95/1939)
  SSS: Bror A Söderberg med familj, Lysekil (1938) (DSN 96/1938)
  SSS: Eric Söderberg, SFK (DSF 51-52/1943) (UV 5/1943) Stockholm (DSF 51-52/1944)
  SSS: Halvdan Söderberg med familj, Gällivare (DSF 51-52/1941) (DSF 51-52/1942) (UF 12/1942)
  SSS: Inga Söderberg, Lysekil (DSN 96/1938) (DSF 95/1939) (DSF 1/1943) (UF 5/1943)
  SSS: Kurt H Söderberg, Malmö (DSF 51-52/1940) (UF 8/1940) (DSF 51-52/1941)
  SSS: Olle Söderberg, Oskarström (UF 12/1941) (UF 12/1942)
  SSS: Sara Söderberg, Stockholm (DSF 95/1939) (DSF 51-52/1940) (DSF 51-52/1941) (DSF 51-52/1942) Stockholm
  SSS: Tina Söderberg, Stockholm (DSF 95/1939) (DSF 51-52/1941) (DSF 51-52/1942) (DSF 51-52/1943) (UV
  SSS: V Söderberg ”Pk 11 994”, Stockholm (DSF 95/1939)
  Waffen SS: 166, Namn: Karl-Åke Söderberg

  M.O.B.

  5 december, 2015 at 19:09

 5. Jag fick nu idag veta vilka tweets de klagar på, men de strider inte mot svenska skolans värdegrund, och är bägge skrivna innan jag började jobba i Lunds kommun, och man har ju yttrandefrihet. Kommentarerna syftar till att rädda liv.

  Jag svarade på denna tweet om gratis busskort till asylsökande strax efter IKEA-morden i augusti 2015:

  Man ser mina svar under.

  Sedan svarade någon på min tweet om gratis busskort:

  Man ser mina svar under.

  När det gäller min tweet från i mars 2015 med anledning av de islamistiska terrorattackerna i Köpenhamn så svarade jag på denna tweet:

  Man ser mina svar under.

  När man ser hela diskussionerna så är det ju uppenbart att jag är för den svenska skolans värdegrund.

  Det är fakta att asylsökande kan mörda en, ty det har skett på IKEA. Vi vet ju inget om de asylsökandes bakgrund initialt om de inte ansökt om visum innan de åkte hit (och det är nog ovanligt). Islamiska Staten har nu maskiner som kan tillverka falska pass — dessutom har ju många asylsökande inga pass, så man vet inte alls vilka de är. De asylsökande kan ha begått vilka brott som helst i sina hemländer. De kan ha varit yrkesmördare eller soldater som jobbat för diktaturer, eller de kan ha våldtagit småsyskon. Många har mördats av muslimer p.g.a. att det står att de skall terrorisera de otrogna. Alla citaten i filmen Fitna stämmer, ty jag har själv slagit upp dem i Koranen.

  Att inte vara godtrogen är inget som strider mot den svenska skolans värdegrund.

  Islam är ju bevisligen en farlig religion eftersom den är lätt att missuppfatta på så sätt att vissa tror att mord på Islam-kritiker är rekommenderat av Islam — flera har redan mördats. Dessutom var ju Islam en våldsam religion redan från början, se t.ex. Slaget vid Tours, år 732.

  Att man inte skall glömma bort hotet från Kina som visade sig under t.ex. Boxarupproret innebär att man skall övervaka att de följer de mänskliga rättigheterna, och det följer givetvis den svenska skolans värdegrund. Det betyder givetvis inte att man skall behandla kineser på ett dåligt sätt. Att Kina ockuperar Tibet är fakta. Kineser i den meningen syftar på de kineser som är lojala med Kinas ockupation av Tibet. Om rasism är vanligt i vissa kulturer så måste man ha en vaksamhet mot det. Att vara för de mänskliga rättigheterna innebär också att man måste vara beredd att försvara dem. De kineser som nu skickas ut ur Kina är enligt min erfarenhet nästan alltid lojala med regimen och förnekar eller stödjer t.ex. massakern på Himmelska fridens torg. Dessutom är ju denna tweet en del av talakten och jag försöker bl.a. få han jag talar med att vidga sina vyer eftersom han var kritisk mot alla muslimer, samt få reda på vad han anser om denna teori.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Yellow_Peril (Kallas ”Gula faran” på svenska Wikipedia.)
  ‘The Boxer Rebellion of 1900 did much to feed the appeal of the idea of a Yellow Peril.[16] The martial arts Society of the Righteous and Harmonious Fists, known as the Boxers in the West was a fiercely xenophobic movement that blamed all of China’s problems on the West, and set out to ”save” China by killing all of the Westerners present in China together with all of the Chinese Christians. In the summer of 1900, the Chinese government allowed the Boxers into Beijing, where they were allowed to kill all Westerners and Chinese Christians and to lay siege to the foreign legations.[17]’

  Dessutom i samma dialog så säger jag positiva saker om muslimer, ty jag anser att det är positivt att vissa av dem kämpade på de allierades sida i Andra världskriget mot nazismen. Men för Eva Nilsson och Åsa Söderberg är kanske nazism något positivt, ty de har ju valt att ha nazistiska efternamn. Ingen med efternamn Bonnier var för nazism, utan tvärtom — vi motverkade dem på alla fronter, t.ex. i Norge och Frankrike, t.ex. http://www.claudebonnier.com/childrens.html .

  De som var nazister stödde ju t.ex. att de brände bl.a. judiska barn levande. Hur kan personer som frivilligt valt att ha nazistfamiljenamn vara lämpliga att jobba med barn i skolan? När någon som hette Nilsson, Jönsson eller Söderberg valde att gå med i en nazistisk organisation så förstörde de ju för all framtid sitt familjenamn.

  Så de har alltså fel och borde straffas för att de i onödan har förstört elevernas utbildning.

  M.O.B.

  13 december, 2015 at 18:01

 6. Brev skickat till chefer i Lunds kommun 2015-12-23:

  P.M. om möte på Fågelskolan i Lunds kommun 21/12 2015 kl 15
  ===================================================

  Hej!

  Jag jobbade som lärare i matematik, fysik och teknik och har fil. mag. i fysik, se CV http://df.lth.se.orbin.se/~mikaelb/cv/cvmikaelb-sve.html

  Angående min undervisning så finns det hemsidor:
  http://gr.orbin.se/teknik/
  http://gr.orbin.se/fysik/
  Dessutom finns läxor och information om uppgifter på intranätet: Unikum och Itslearning, men de har jag inte tillgång till nu.

  Det var ett möte om min avstängning på Fågelskolan 21/12 2015. Mötet var en besvikelse för jag fick inte veta hur mina tweets stred mot den svenska skolans värdegrund, bara att de gjorde det, enligt Åsa Söderberg och Eva Nilsson. Dessutom fick jag inte skicka ut brev till alla föräldrar med min version på Lunds kommuns bekostnad. (Jag hade bara tänkt skicka till föräldrarna på högstadiet, men nu när det visar sig att rektorn skickat brev med uppvigling till mellanstadiet också så måste jag skicka brev till alla de föräldrarna också.) Jag kommer inte fly.

  Trots att Eva Nilsson (rektorns chef) själv läste upp sitt brev där det stod arbetsbefriad så hävdade hon att det stod undervisningsbefriad. För övrigt hade vi inget avtal vid den tidpunkten när jag blev avstängd och arbetsbefriad, men det uppstod senare efter förhandling med facket. Jag visste dock ej om detta avtal förrän det var för sent. Det är märkligt att fackombudet hävdar att arbetsbefriad och undervisningsbefriad är samma sak, men i så fall betyder det att jag inte skall utföra något jobb alls, ty det är ju det arbetsbefriad betyder. Skolledningen på Fågelskolan inser dock att det inte var så smart att arbetsbefria mig helt så därför kämpade de för att ändra det till undervisningsbefriad i efterhand på mötet. Oavsett vad de skriver så hade vi ju inget avtal när de skrev att jag var undervisningsbefriad/arbetsbefriad.

  Det är viktigt att det är arbetsbefriad som gäller, ty när Skolinspektionen undrar varför eleverna inte fick betyg i teknik som baserades på terminens prestationer så måste de dra slutsatsen att det beror på att Lunds kommun arbetsbefriade den som kunde bedöma och som hade informationen. Att överlämna informationen innebär att jag måste skanna in ca tio sidor samt göra en massa skärmdumpar — d.v.s. ett arbete. Dessutom finns det ju inget som säger att jag har utrustning för att utföra arbetet hemma. Arbetsgivaren har dessutom beslagtagit min e-post så jag kan inte bedöma de elevarbeten som finns på den.

  Jag fick ju inte besöka skolan enligt rektorn så jag kunde inte bedöma elevarbetena som fanns på skolan. Alltså hade det ändå inte blivit någon seriös betygssättning eftersom jag inte hade tillgång till hela materialet.

  När jag stängdes av så var det över en vecka innan betygen skulle vara satta (och två veckor till de skulle delas ut), och naturligtvis är jag inte skyldig att ha skrivit in betygen innan dess. Jag hade fyllt i F-varningar, men de skulle förhoppningsvis upphävts om de eleverna hade inkommit med uppgifter, och många gjorde det, men då kunde jag ej ändra p.g.a. att jag hade stängts av från Unikum (jag stängdes av från Unikum innan e-posten stängdes av). Dessutom måste jag ju kolla att arbetet verkligen är utfört av eleven och då måste jag kunna ställa frågor till eleven om det, men det gick ju inte p.g.a. att jag var avstängd.

  Det är dessutom inkonsekvent att man hävdar att en lärares tweets strider mot svenska skolans värdegrund samtidigt som man anser att han skall sätta betyg på eleverna. Samtliga tweets de har nämnt som orsak till avstängningen är publicerade innan jag började att jobba som lärare i Lunds kommun och inga av dem strider mot svenska skolans värdegrund. Det som uttrycks är rena åsikter och jag säger inte att jag skall bete mig på ett visst sätt. Det är ju skolan som gjort fel som anställt mig för att sedan ordna så att jag blir utsatt för ofredanden baserat på lögner. Detta visar tydligt att skolledningen är mot mänskliga rättigheter eftersom de uppviglar. Dessutom har skolan inte klargjort att de tweets de klagade på skrevs innan jag började jobba som lärare och att inget har hänt på hela den tid jag varit anställd som motiverar avstängning med åtföljande uppvigling.

  Jag fick se det brev rektorn skickat (finns nedan). Rektorn har intygat osant och skickat ut det osanna intyget till inte bara alla mina elever och deras föräldrar utan även till alla elever och föräldrar i mellanstadiet. Rektorns syfte med detta är naturligtvis maximal uppvigling: hon hittar på att det finns något rykte (som hon själv orsakat) och sedan uppviglar hon i brevet. Jag bor ju i samma område som elever och föräldrar så detta innebär ett konstant mordhot mot mig under många år framöver och jag har redan utsatts för omfattande attacker i mitt hem i fredags. Eleverna tolkar Åsa Söderbergs brev som att jag är rasist och det är ett allvarligt hot mot mig som i verkligheten är antirasist — jag diskriminerar t.ex. ingen och uppskattar böcker och musik m.m. producerad av artister från olika ”raser”. Jag har inte fått igenom mitt krav på att skicka ut brev till alla föräldrar med min version.

  Det finns ingen policy i Lunds kommun vad man får skriva på sociala medier och de kan i vilket fall bara gälla under den tid man är anställd. Man har ju yttrandefrihet enligt YGL och FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna.

  Dessutom tog Eva Nilsson upp många fler tweets än de två jag fått veta via e-post flera dagar efter avstängningen. Jag misstänkte innan mötet att Eva skulle bete sig som en korrupt maktmissbrukare vid en kängurudomstol och jag hade inte fel. Eva Nilsson hävdade att jag skulle fått reda på dessa andra tweets, men det stämmer inte och är upp till henne att bevisa. Det finns bara två tweets i det brev jag fick, och det är bara en annan tweet jag hört nämnas, se huvudinlägg och kommentarer ovan.

  Jag anser att jag har överbevisat domstolen om att mina tweets inte strider mot den svenska skolans värdegrund. Dessutom är inga av tweetsen ursprungliga tweets utan de är svarstweets i långa diskussioner. Dessa tweets läses normalt bara av den som får svaret.

  Ingen har klagat på att det skulle vara fel på min undervisning eller något annat jag gjort på skolan eller utanför under anställningstiden. Det verkar konstigt att man kan bli avstängd när man inte gjort något fel under anställningstiden och alla intyg vid anställningen var sanna.

  Jag är ju bara en person med en viss politik som är i enlighet med svenska skolans värdegrund som tagit ett jobb som jag utfört felfritt och nu blir jag utsatt för ofredanden i mitt hem baserat på förtal från Lunds kommun, men tursamt nog lyckades de inte mörda mig i fredags. Strategin för dessa lejda yrkesmördare var förmodligen att locka ut mig och därefter mörda mig med knivar. Jag ringde dock 112. Jag hade ju hellre inte tagit jobbet och bott i lugn och ro, men var tvungen att ta det p.g.a. a-kasseregler. Dock när jag väl hade jobbet ville jag utföra det på bästa sätt så att eleverna blev välutbildade. Jag anser själv inte att mina tweets är kontroversiella utan att min politik är nödvändig för att FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna (d.v.s. svenska skolans värdegrund) skall upprätthållas.

  [Förövrigt skickade Polisen inte ut några poliser trots att det brottsliga angreppet pågick samtidigt som jag talade med dem i telefon. Polisen gav mig en stark rekommendation att inte gå ut. Jag anser detta är inkonsekvent, d.v.s. att inte skicka poliser samtidigt som de anser att jag riskerar livet om jag t.ex. behöver gå ut med soporna.]

  De som utsatte mig för ofredande i mitt hem var inga elever på skolan — utan de måste ha anlitats av någon annan. Detta brott visar dock att vissa personer med koppling till Fågelskolan har fel värdegrund.

  Det är fel att helt skylla IKEA-morden på den asylsökande ty han agerade enbart i enlighet med sin livsåskådning — felet ligger hos svenska staten som släppte ut honom i samhället utan att först ha kollat hans värdegrund.

  En bra rektor skulle tagit mig i försvar mot eventuella elever som hävdar att mina tweets har en värdegrund strider mot den svenska skolans, ty det är dessa elever, som vill avsätta en lärare baserat på tweets, som har en värdegrund som strider mot den svenska skolans, ty där ingår yttrandefrihet. En åsikt som inte strider mot UDHR kan inte strida mot svenska skolans värdegrund. Man har ju dessutom åsiktsfrihet.

  Jag anser att Åsa Söderberg bör sägas upp med omedelbar verkan, ty hon har visat att hon har en värdegrund som strider mot svenska skolans då hon stänger av någon p.g.a. yttranden (innan anställningen) som är i enlighet med UDHR. Dessutom har hon i praktiken uppviglat och kommer nog fortsätta med det så länge hon är anställd. Åsa Söderberg är ännu inte fälld för brottet uppvigling. Även Eva Nilsson borde sägas upp ty hon ljuger uppenbart under möten och har även hon en värdegrund i strid med UDHR eftersom hon är emot tweets som handlar om rätten till liv.

  För att stoppa attackerna mot mig och mitt hem så skulle jag snarast vilja skicka brev till alla föräldrar på Fågelskolan med min version. Detta måste Lunds kommun ordna, ty annars är ni medskyldiga till brotten mot mig. Jag har redan polisanmält brotten och kan begära medling hos Polisen om ni inte går med på att sätta stopp för brotten. Det är nog inte så att personer är uppretade på innehållet i mina tweets, utan det beror nog mer på den falska anklagelsen om vad det skulle stå i dem. Jag kan ju förklara för eleverna att mina tweets är en konsekvens av UDHR. Som det är nu framstår Lunds kommun som ledare av den organiserade brottsligheten.

  https://politikmobil.wordpress.com/2015/12/05/fagelskolan-lund-bannlyst-fran-jobb-i-lunds-kommun/

  https://politikmobil.wordpress.com/2015/12/05/fagelskolan-lund-bannlyst-fran-jobb-i-lunds-kommun/#comments

  Mvh,
  // MOB

  Åsa Söderbergs brev till elever och föräldrar på Fågelskolan 4/12 2015:

  Hej!
  Eftersom ryktet går snabbt och många spekulationer finns bland eleverna, vill jag ge den information som jag kan ge i ärendet. Jag lägger detta även till er som har barn i åk 4-6, som inte undervisats av läraren i fråga, ifall ni också nåtts av ryktet och undrar. Det kom under gårdagen till vår kännedom via elever att denne lärare lagt ut inlägg på Twitter som inte är förenliga med den värdegrund som svensk skola vilar på. Jag kontaktade då personalchef, områdeschef som i dialog med skoldirektör beslutade att läraren ifråga skulle befrias från sina undervisningsuppdrag från och med idag.

  En ny Ma-NO-lärare, P. G., börjar hos oss den 7/1 och detta var klart sedan tidigare och den vikarierande läraren i teknik har tidigare fått besked om att hans timanställning gäller fram till 18/12. Nu är han befriad från undervisning under de sista två veckorna.

  Just nu arbetar jag för en lösning avseende betygen i teknik, så att det ska bli så rättssäkert och bra som möjligt för eleverna. Jag återkommer med information avseende betygen i början av nästa vecka.

  Önskar er alla en trevlig helg!

  /Åsa Söderberg

  M.O.B.

  19 januari, 2016 at 21:45

 7. Brev till vissa chefer i Lunds kommun 2015-12-30:

  Frågor om brevet till föräldrar och elever
  ================================

  Hej,
  jag fick ju reda på innehållet i brevet Åsa skickat till föräldrar och elever på hela skolan (varav ca hälften inte var undervisade av mig) efter att fackombudet hade lämnat samtalet. Därför borde detta brev bli föremål för en ny förhandling eftersom det helt ändrar förutsättningarna för det tidigare avtalet. I den ursprungliga informationen stod det att mina tweets skulle kommit till Lunds kommuns kännedom. Det tolkar jag som att någon kontaktat Lunds kommun centralt och att man därefter kontaktat skolan.

  I brevet [från 4/12 2015] stod det dock att informationen om mina tweets kom från elever. Jag tror inte ni vill tala om vilka elever, men det vore bra att veta detta för att komma fram till den verkliga orsaken. Var det ett krav från dessa elever att jag skulle stängas av med omedelbar verkan?

  Är det även föräldrar, personal eller andra som tyckt att jag borde stängas av?

  Om t.ex. en person skriver att hen skall bryta mot lagen genom att t.ex. diskriminera alla som inte ser ut som hen så är det rätt att stänga av, men något sådant finns inte i mina tweets. Dessutom åberopar ni tweets sedan innan jag anställdes för ca ett halvår sedan. Man ser ju t.ex. på F-varningar och preliminära betyg på Unikum att jag är antirasist, ty alla bedömningar bygger på sakskäl och ingen grupp är gynnad eller missgynnad. Dessutom har jag ju en lång historia av antidiskriminering och förespråkande för mänskliga rättigheter. Jag skulle väl inte rimligen propagera för UDHR i flera år på Twitter, Scratch och andra ställen innan avstängningen om jag var motståndare till UDHR.

  Det kan ju funnits andra orsaker till att vissa elever ville stänga av mig: t.ex. att de trodde att de skulle få högre betyg i teknik om jag inte deltog i betygssättningen. Jag tror detta är en missbedömning från deras sida. Det var t.ex. många som tidigare hade haft F som nu skulle fått minst E, ty de var nog mer intresserade av denna termins verksamhet på tekniken. F-varningarna var ju just bara varningar — många lämnade in det de skulle och jag skulle tagit bort varningarna om jag inte stängts av även från Unikum. Jag skall kolla betygskatalogen för att se vilka betyg de verkligen fick.

  Varför kontaktades jag inte för att diskutera en eventuell avstängning innan denna skedde? Dessutom avbröt rektorn all kontakt och hänvisade till någon annan som inte svarade de första dagarna. Det var ju vid det tillfället bara en gissning från arbetsgivaren att tweetsen var skrivna av mig — så det verkar ytterst oseriöst att stänga av och dessutom uppvigla redan några timmar efter avstängningen utan att kontakta den avstängde (uppviglingen är nu polisanmäld). Jag borde ju fått ha med min version i brevet till föräldrar och elever så att de inte indoktrineras till en falsk världsbild. I verkligheten är ju tweetsen för mänskliga rättigheter eftersom de är starkt för rätten till liv och hälsa och mot organisationer och böcker som uppenbart och objektivt bryter mot UDHR, samt inga tweets förespråkar minskade HR för någon grupp eller individ.

  Det är konstigt att jag behandlas så respektlöst när jag inte gjort något fel som anställd eller i samhället utanför skolan. Detta indikerar för mig att det handlar om rasfördomar mot mig baserat på antisemitism mot en bokförläggarfamilj med samma efternamn som jag, men som jag inte alls är släkt med. I verkligheten var min undervisning mycket uppskattad. Teknik är ju dessutom ett ämne som kräver att läraren är extra kreativ eftersom läraren måste uppfinna lämpliga projekt och dessutom var det extra utmanande för mig eftersom jag inte undervisat teknik i grundskolan tidigare mer än några få dagar. Det fungerade bra och de flesta elever tyckte det var kul och lärorikt och gjorde stora arbeten. Jag har ju förbättrat kommunikationen efterhand med förklarande datorprogram och videor och hade dessa varit på plats från början så hade det varit ännu bättre.

  Eftersom rektorn i grunden är en så respektlös och illojal person så är hon olämplig att vara rektor, ty jag är nog bara den första i en lång rad av kollegor som kommer att behandlas illa på Fågelskolan.

  Mvh,
  // MOB

  M.O.B.

  19 januari, 2016 at 22:24

 8. 2016-01-08

  Lunds kommuns ledning ansåg inte att tweetsen var rasistiska utan att de stred mot den svenska skolans värdegrund: https://politikmobil.wordpress.com/2015/12/05/fagelskolan-lund-bannlyst-fran-jobb-i-lunds-kommun/
  Breven från skolledningen för Fågelskolan i Lund finns bland kommentarerna, men jag skall lägga upp fler. I praktiken har de dock uppviglat mot mig eftersom elever och föräldrar tolkar det som att jag skulle vara rasist. I själva verket är jag sedan länge antirasist. Jag har ju drabbats av en hel del brott sedan avstängningen, t.ex. attacker mot mitt hem. De inlägg som Lunds kommun klagade på skrevs innan jag fick jobb som lärare och de är helt i enlighet med den svenska skolans värdegrund. Vi har ju i praktiken ingen yttrandefrihet om man inte får försörja sig p.g.a. yttranden helt utanför anställningen. Jag skulle dock slutat enligt planering 14 dagar senare och hade full lön till slutet trots att jag bara var timanställd. Däremot var jag lovad vikariat under våren, men de får jag ju inte nu och dessutom är det svårt att få andra jobb med falska rasismanklagelser hängande över sig. Allt var frid och fröjd innan uppviglingen från rektorn började. Jag har inte fått skicka min version till alla de elever och föräldrar som rektorn skickat uppviglingen till. Hon har dessutom skickat det uppviglande brevet till alla elever och föräldrar på mellanstadiet (d.v.s. ytterligare några hundra), trots att jag bara undervisat på högstadiet.

  Det kan ju funnits andra skäl till att skolledningen ville få bort mig, ty jag såg betygskatalogen idag som allmän handling och betygen i teknik var i vissa fall två steg högre än jag hade satt, men även två steg lägre i enstaka fall, men det beror nog på att de bara flyttat fram förra terminens betyg. Jag kan förstå att många elever nu är sura över den orättvisa betygssättningen och tror att det är mitt fel, men jag var helt arbetsbefriad och skulle satt rättvisa betyg om jag hade fått fortsätta. Det är rektorn som undertecknat betygen, men det förstår kanske inte alla elever. Det indikerar att ingen lärare ville delta. Ingen lärare ville heller vara vikarie i teknik. Jag skall utreda vidare. [Det är troligen Lukas Welander som varit vikarie trots att han helt saknar meriter enligt Lunds kommun och uppviglade mot mig på Twitter.]

  M.O.B.

  20 januari, 2016 at 17:39

 9. Jag fick ut nedanstående två brev som rektorn skickat till föräldrar och elever som allmän handling från Lunds kommun, men de innehåller osant intygande som jag går igenom.

  Det är viktigt att veta datum för dessa brev, men det står inte på dem.

  Exempel på osant intygande: ”Eftersom vi inte har något bedömningsunderlag att tillgå” och ”det saknas underlag för den här terminen.”

  Syftet med det osanna intygandet är troligen att framställa mig som en oseriös lärare inför främst föräldrar och framställa sig själv som en hjälte. Eleverna vet ju att allt bedömningsunderlag finns på skolan, eller kan överföras dit av dem själva. Särskilt för 9:orna innebär rektorns ingripande risk för orättvisa slutbetyg från grundskolan både uppåt och nedåt och det påverkar även chanserna för eleverna på andra skolor i Lunds kommun.

  Allt underlag fanns ju i skolans system hela tiden eftersom elevarbetena skickats från elevernas konton på lund.se till lärarens konto på lund.se, och skolan beslagtog lärarens konto i samband med att han arbetsbefriades. Alla produkter, d.v.s. högtalare och blinkare för åk 8-9 fanns också på skolan, förutom för två elever som tagit hem sina färdiga blinkare, men de fanns filmade och fotograferade. Vissa resultat fanns på Code.org och de hade en lärare kunnat få av eleverna om de bytt lärare där. Allt detta påpekades redan långt innan betygen skulle sättas. Även listor med resultat har skickats in till skolan trots att skolan inte velat samarbeta med mig eller ens behandlat mig som en människa. Jag fick t.ex. inte hämta mina saker förrän den 21/12, d.v.s. flera dagar efter att skolan slutat och flera veckor efter att jag arbetsbefriats. Dessutom var ju arbetsbefriandet med lön något som förhandlades med facket och jag fick ej veta detta förrän ca en dag innan skolan slutade. Eftersom jag inte kunde räkna med lön fick jag anmäla mig som arbetslös direkt efter de första breven och fick därefter ägna mig åt att söka jobb.

  Det fanns även preliminära betyg för alla 7:or och F-varningar för 7-9 för de få elever detta gällde samt vissa preliminära betyg för 8-9. De preliminära betygen sattes enligt de regler som gällde för dessa i Unikum (ett intranät), d.v.s. F, E, och D+. Troligen hade de flesta F-varningarna ändrats till E eftersom många uppgifter kom in på slutet. Det var två veckor kvar på terminen när jag arbetsbefriades.

  Dessutom står det i brevet till 7:orna: ”Jag tackar för ert tålamod och den förståelse som många av er visat i hela den här historien”.

  Det är ju dock Åsa Söderberg som orsakat ”hela den här historien” genom att i onödan och med hänvisning till falska tolkningar av tweets sedan innan jag anställdes stänga av och arbetsbefria mig. Den falska tolkningen av tweetsen är att dessa skulle strida mot svenska skolans värdegrund, när de i själva verket ligger helt i linje med den. Det har ju inte minst den senaste tidens mord och våldtäkter utförda av asylsökande visat. Rätten till liv har varit eftersatt i Sverige.

  Här följer de två breven:

  ”LUNDS KOMMUN
  Skolområde Centrum/Väster
  Fågelskolan

  Information avseende betygssättning i teknik för åk 8 och 9 HT 2015
  ===================================================================

  På grund av den uppkomma [sic] situationen gällande betygssättning i teknik, kommer vi nu att hantera detta på följande vis. Eftersom vi inte har något bedömningsunderlag att tillgå, är det inte möjligt för någon annan pedagog att göra en bedömning av elevernas kunskaper. Det kan inte jag heller göra då det saknas underlag för den här terminen.

  Det mest rättssäkra för eleverna blir därför att föregående termins betyg får stå kvar. Eleverna kommer att ges möjlighet att visa det arbete som de gjort den här terminen för P., som börjar den 11/1 2016. Han kommer sedan ta med detta i den bedömning som görs i vår. Det är viktigt att eleverna får känna att det de har arbetat med den här terminen kommer med i nästa termins bedömning.

  När eleverna har fått sina slutbetyg, finns möjlighet att få ett betyg prövat, om man upplever att man är felaktigt bedömd. Jag vill informera om den möjligheten, eftersom vi har haft den situation som vi har haft under hösten.

  Om det är någon som har ytterligare frågor och funderingar avseende detta, är det bara att ni hör av er till mig.

  Mvh
  Åsa Söderberg
  Rektor Fågelskolan 4-9”

  ”LUNDS KOMMUN
  Skolområde Centrum/Väster
  Fågelskolan

  Information avseende betygssättning i teknik för åk 7 HT 2015
  =============================================================

  På grund av den uppkomma [sic] situationen gällande betygssättning i teknik, kommer vi nu att hantera detta på följande vis. Eftersom vi inte har något bedömningsunderlag att tillgå, är det inte möjligt för någon annan pedagog att göra en bedömning av elevernas kunskaper. Det kan inte jag heller göra då det saknas underlag för den här terminen.

  Det mest rättssäkra för eleverna blir därför att föregående termins betyg får stå kvar. Eleverna kommer att ges möjlighet att visa det arbete som de gjort den här terminen för P., som börjar den 11/1 2016. Han kommer sedan ta med detta i den bedömning som görs i vår. Det är viktigt att eleverna får känna att det de har arbetat med den här terminen kommer med i nästa termins bedömning.

  Under veckan som har gått har dock ett nytt bekymmer avseende åk 7 och teknikbetyg uppdagats, vilket har bidragit till att den här informationen har dröjt lite. Då jag tittade på betygen som sattes i juni då eleverna gick i åk 6, saknades betyg i teknik [detta var långt innan jag började]. Då jag undersökt detta närmare visar det sig att detta har blivit fel. Efter samtal med läraren som satte betyg i NO i åk 6 i våras samt med min företrädare, har det visat sig att teknikbetyget har vävts in i det blockbetyg som sattes i NO. Detta får man inte göra, eftersom teknik är ett eget ämne. Det samlade blockbetyget i NO utgörs av ämnena biologi, kemi och fysik. Bedömningsunderlaget i teknik finns och därför kommer läraren som undervisade i teknik i våras, sätta ett betyg i teknik för dåvarande åk 6. Det blir då samma betyg som eleverna har fått i NO-blocket, eftersom bedömningen är invävd i detta. Detta innebär att jag behöver gå in och göra en rättning i betygskatalogen, vilket jag kan göra då detta är ett uppenbart fel som har gjorts. Alltså kommer eleverna att få ett nytt betyg avseende vårterminen 2015 hemskickat under jullovet. Detta ersätter det förra.

  När detta är ändrat kommer det att finnas ett teknikbetyg som förs över från åk 6 till åk 7. Detta blev betydligt mer invecklat, än det hade behövt vara om betygssättningen i våras hade gjorts på rätt sätt, men nu ska det bli rätt. Nu är detta bara ett terminsbetyg, men det är viktigt att blir så bra som möjligt.

  För de elever som är nya på Fågelskolan och som började hos oss i augusti, skriver vi in det gamla betyg man hade med sig från sin förra skola.

  Ni får naturligtvis höra av er om ni har vidare synpunkter på detta.

  Jag tackar för ert tålamod och den förståelse som många av er har visat i hela den här historien och önskar er alla en god jul och ett gott nytt år!

  Mvh
  Åsa Söderberg”

  M.O.B.

  7 februari, 2016 at 01:04

 10. DO-anmälan

  Hej,
  jag har ansökt om jobb som vikarie på flera skolor i Lunds kommun. Nu visar det sig att vikariaten på minst en av skolorna, Fågelskolan, har tillsatts av personer som är mindre meriterade än mig eller vars meriter är okända. Jag har begärt ut LADOK-utdrag, gymnasiebetyg, lärar-leg och brottsregisterutdrag som allmänna handlingar. Inga av dessa handlingar fanns för någon av personerna som vikarierat för matematik-, fysik- eller tekniklärare på högstadiet i januari och februari. Dock fanns CV för två av personerna.

  De vikarier som är mindre meriterade än mig eller som helt saknar merituppgifter är:

  • Lukas Lindell Welander * (född år 1995);
  • T. W. (född år 1993);
  • D. M. * (född år Okänt).

  (*=även CV eller andra ansökningshandlingar saknas.)

  För två av dessa saknas dessutom brottsregisterutdrag för skolpersonal, men en hade någon annan typ av brottsregisterutdrag. Det är en skandal att Lunds kommun inte har merithandlingar för sin personal så att man kan avgöra om de är mest meriterade eller inte. Det räcker ju inte med ett CV heller, ty man kan inte se betyg och omdömen där. Det är kusligt att varken föräldrar eller annan personal vet något om meriterna för de som jobbar där med skolbarnen.

  Jag är fil. mag. med fysik som huvudämne och har Högskoleexamen i matematik. Jag har tidigare jobbat på skolan och ingen har klagat på min undervisning. CV för mig:
  http://df.lth.se.orbin.se/~mikaelb/cv/cvmikaelb-sve.html
  Betyg & intyg för mig:
  [Borttagen här men finns i DO-anmälan.]

  Jag blev avstängd från jobbet två veckor innan terminen slutade p.g.a. två tweets på Twitter skrivna innan jag fick jobbet och det är förövrigt inget fel på dessa tweets. Speciellt inte om man tolkar dem i sitt sammanhang. Dessutom har Lukas Welander tagit upp en annan tweet och troligen uppviglat mot mig på skolan. Mindre än 0,1% av de ca 6000 tweetsen andas lite Islam- och Kina-kritik, samt konstaterar att asylsökande som inte har visum eller brottsregisterutdrag saknar detta, men det är företeelser man borde få kritisera på det sätt jag kritiserar dessa. Syftet med tweetsen är att rädda liv och de har kanske också gjort detta, se mer på:
  https://politikmobil.wordpress.com/2015/12/05/fagelskolan-lund-bannlyst-fran-jobb-i-lunds-kommun/

  Jag har som sagt satt upp mig på vikarielistan och rektorn har sagt att hon inte skulle diskriminera mig, men ändå är jag diskriminerad eftersom jag är mer meriterad än de flesta som fått vikariat. Jag blev även tidigare erbjuden att bli inkallad till vikariat under vårterminen och tackade Ja till detta. Rektorn (Åsa Söderberg) har enligt den administrativa personalen meddelat den administrativa personalen att inte kalla in mig som vikarie, trots att jag var detta förra terminen och kan alla elevernas namn, samt vet mer om dem. Jag tycker ju dock den administrativa personalen borde visat civilkurage och antingen kallat in mig som vikarie ändå när jag är mest meriterad, eller anmält rektorn för maktmissbruk till högre chefer. Vikariat som lärare medan man är arbetslös är en viktig merit för att få andra mer varaktiga jobb, men jag diskrimineras nu från dessa i Lunds kommun trots att jag enbart gjort bra saker på skolan, vilket var lite svårt p.g.a. att jag anställdes precis när terminen började, vilket innebar tidsbrist för förberedelser, och det var ganska svårt att få pengar till nödvändigt material.

  Jag hörde när jag stod i ett förråd dagen innan jag blev avstängd att någon utanför förvånat sa: ”judisk rasist”. Jag visste inte vem det syftade på, men nu i efterhand tror jag att någon islamistisk elev, förälder eller imam (d.v.s. fascister) spritt ett rykte om att jag skulle vara en judisk rasist och att detta var det verkliga skälet till att vissa för mig okända i dagsläget islamistiska och därmed nazistiska elever ville få bort mig som lärare på skolan. Rektorn har accepterat de svepskäl som åberopats och är medskyldig. Jag är i verkligheten antirasist och ej alls jude utan mitt efternamn kommer från en fransktalande metallurg i Ardennerna som kom till Sverige på 1400-talet. Eleverna har dock fått lära sig att Bonnier är ett judiskt namn p.g.a. att det finns en mer känd bokförläggarfamilj med en judisk grundare som kom till Danmark ca 1800. Jag har inget emot den andra Bonnier-familjen och har lärt mig en del av dem, men de har tagit vårt namn (d.v.s. varumärkesintrång). Vissa elever har tydligen valt att diskriminera mig p.g.a. att de tror att jag är jude och Lunds kommun har gett efter för denna antisemitism i stället för att försöka utbilda bort den. Även om eleverna skulle t.ex. agerat hotfullt mot mig så vill jag jobba kvar för att jag behöver inkomsten och meriterna, samt vill göra en positiv samhällsinsats och hjälpa alla elever. Jag skulle tagit hjälp av arbetsgivaren, facket och Polisen för att stoppa eventuella hot mot mig som lärare. Enligt andra på skolan så var det en lynchstämning mot mig från vissa elever efter att jag blivit avstängd (utan saklig grund). Jag har även drabbats av attacker mot mitt hem m.m. som jag Polisanmält.

  En alternativ teori till att jag är diskriminerad är åldersdiskriminering och även detta borde DO undersöka. Man kan i varje fall konstatera att jag är diskriminerad, ty jag är betydligt mer meriterad än de som fick jobben som vikarie och enligt Regeringsformen skall den mest meriterade anställas i staten (nu är visserligen detta en kommun, men samma regler lär gälla där och i övriga offentliga sektorn). Hur skall man kunna motivera personer att utbilda sig i matematik, fysik, teknik m.m. om andra helt omeriterade kan ta jobben inom dessa ämnen? Ett samhälle måste ju vara någorlunda förutsägbart om man vill att personer skall satsa studielån på att utbilda sig.

  Det mest allvarliga för skattebetalarna, föräldrarna och eleverna är att eleverna inte får den bästa utbildningen som skattepengarna kan köpa när man utser mindre meriterad personal än vad som finns tillgänglig att sköta undervisningen. Jag skulle själv som elev föredra att ha mer meriterade vikarier. En välmeriterad vikarie som t.o.m. är mer meriterad än den ordinarie läraren inom ämnet kan vara en större inspiration till att lära sig mer.

  Lösningen borde i första hand vara att jag får jobba som vikarie när jag är mer meriterad (med livvakt om nödvändigt), eller i andra hand så skulle jag få skadestånd varje gång jag väljs bort för en mindre meriterad. Om jag väljs bort så borde jag även kompenseras för att jag tappar i konkurrens p.g.a. att jag inte kan få nya meriter i staden där jag bor och är uppvuxen. Jag gick t.ex. i gymnasiet på Polhemskolan i Lund (1982-1985) har bott här sedan 1986 och halva min släkt bor i Lunds kommun.

  Jag har även anmält arbetsgivaren för kränkande särbehandling till arbetsgivaren, d.v.s. mobbning som skedde de sista 14 dagarna. Arbetsgivaren har genom lögner om mina tweets och mitt betygsunderlag utskickade till 100-tals hushåll i närområdet uppviglat elever och föräldrar att angripa mig och mitt hem. Arbetsgivaren har inte ens gett elever och föräldrar någon chans att själva läsa samtliga mina tweets (ca 6000) — utan det är bara en falsk beskrivning som skickats ut. Detta är något som fortfarande pågår även om jag inte är anställd nu, se bevis om detta på https://politikmobil.wordpress.com/2015/12/05/fagelskolan-lund-bannlyst-fran-jobb-i-lunds-kommun/
  Denna anmälan har inte utretts på ett seriöst sätt av arbetsgivaren och t.ex. har ingen rapport presenterats.

  Allt som arbetsgivaren säger eller skickar in vill jag få en möjlighet att bemöta, ty hittills har de ofta ljugit.

  Mvh,
  // M.O.B.
  —-
  // YouTube: http://www.youtube.com/MOBiL4u
  // Scratch: http://scratch.mit.edu/users/mobluse/
  // GitHub: https://github.com/mobluse
  // Twitter: https://twitter.com/mobluse

  M.O.B.

  7 mars, 2016 at 15:48

 11. Lunds kommun skriver i sitt yttrande till JK (Justitiekanslern) att dessa tweets av mig strider mot den svenska skolans värdegrund och att jag därför stängdes av som lärare i 2 veckor tills anställningen upphörde vid förutbestämd tidpunkt (terminsslut) och fortsatt skall vara bannlyst från vikariat. Lunds kommun har inte skrivit någon redogörelse för varför var och en av dessa tweets skulle strida mot värdegrunden — de bara listar tweetsen tagna ur sitt sammanhang (t.ex. ser man ofta inte vad jag svarar på). Jag är helt enig med svenska skolans värdegrund och anser att det inte är möjligt att tolka mina tweets som att de strider mot den.

  Dessa tweets handlar om politik, d.v.s. hur staten bör agera och hur lagarna bör ändras. De uppmanar inte enskilda att handla på ett visst sätt. Jag är helt emot diskriminering och har skrivit förslag till en skärpt diskrimineringslagstiftning på denna webbplats. Jag har arbetat med nyanlända invandrare som elever ända sedan 1992 och har alltid blivit betraktad som jude av muslimer p.g.a. mitt efternamn, trots att så ej är fallet, ty jag härstammar (enligt släktforskare) från en fransktalande, kristen, protestantisk smed/metallurg (mästare) som kom hit på 1400-talet från Ardennerna. Även på Fågelskolan i Lund hörde jag uttrycket ”judisk rasist” när jag stod i ett förråd — det var troligen den näst sista eller sista dagen. Det har även varit andra antisemitiska incidenter på Fågelskolan som jag stoppat och rapporterat. Dock har det alltid gått bra att undervisa ändå och speciellt om jag undervisat i t.ex. ett helt år. En av de mänskliga rättigheterna är att föräldrar har rätt att uppfostra sina barn och därför bedriver jag ingen verksamhet att få elever att byta religion. Jag är dessutom inte medlem i någon kyrka eller religiös grupp, så jag har inget ekonomiskt intresse av att missionera.

  Jag nämner bara ordet ”muslimer” en gång i en tweet av de sju tweets som Lunds kommun tar upp och då är det enbart i positiva ordalag, ty vissa muslimska förband hjälpte till i kampen mot nazismen under Andra världskriget och det tycker jag var bra — det fanns dock andra som ingick i Waffen-SS (Hitlers mördararmé). Med Islam menar jag läran/livsåskådningen som beskrivs i Koranen och Haditherna, och den intoleranta ideologin är jag kritisk mot, eftersom den går att tolka så att terrorism och etnisk rensning är tillåtet (se Koranen översatt av Zetterstéen & Flügel med något annan numrering än den egyptiska standardeditionen: 4:59, 4:91, 5:37, 8:12-13, 8:40, 8:62, 47:4). Islam strider mot svenska skolans värdegrund, ty Islam är rasism. Detta betyder dock inte att jag diskriminerar muslimer, ty jag är emot all diskriminering.

  Inga elever har heller anklagat mig för diskriminering, utan elever har velat diskutera tweets. Detta debattintresse startade dock efter att jag hade gått för dagen, ty jag hade bara två lektioner på morgonen och därefter jobbade jag hemifrån, och på kvällen samma dag blev jag avstängd via e-post, utan någon tidigare kontakt med mig från arbetsgivare eller fack (Naturvetarna). Naturvetarna har erkänt att de gjorde fel som inte kontaktade mig innan jag fick veta avstängningen från arbetsgivaren. Det behöver alltså inte varit så att någon elev krävt min avgång, utan chefer kan ha överreagerat p.g.a. dålig ideologi. Jag hade vid den tidpunkten skrivit ca 5500 tweets och vissa av de tweets Lunds kommun klagar på var två år gamla vid tidpunkten. Det verkar orealistiskt att 13-åringar orkat läsa alla mina tweets. Vissa av skärmdumparna är på tyska. Det kan ha varit någon tysk imam/mufti eller nazist inblandad. Det finns en förbjuden tysk, islamistisk terrororganisation Die Wahre Religion som även finns i Sverige bland personalen på bl.a. grundskolan Vetenskapsskolan – kanske finns den även på Fågelskolan. Hela detta ärende handlar kanske inte om mina tweets, utan de kanske bara är ett svepskäl för att några antisemiter ville bli av med en jude. De misslyckades med detta, men har lyckats få bort en fysiker och nu har eleverna tydligen ingen ämnesbehörig lärare i fysik. Det är ju dåligt för eleverna, ty det finns många institutioner i Lund som behöver anställa fysiker i framtiden, t.ex. ESS, MAX4 och Fysicum — dessutom finns ju jobb för fysiker i Köpenhamn och kanske Malmö.

  Jag har nu fått veta vissa tweets som Lunds kommun anser strider mot den svenska skolans värdegrund, men kanske var det inte dessa som ursprungligen rapporterades in. Jag borde få veta vilka tweets som rapporterades in, ty dessa kan visa vilka politiska åsikter de klagande egentligen var emot. Det är ju ganska lång tid mellan den sista rapporterade tweeten 18/11 2015 tills jag stängdes av 3/12 2015 (över två veckor), men tydligen klagade de först på tweetsen samma dag 3/12. En verklig orsak till att någon ville avsätta mig kan ju varit att F-varnade elever ville att förra terminens betyg skulle flyttas fram — trots att bedömningsunderlag fanns på skolan. En annan orsak kan ha varit att en elev som troligen är aktiv inom Muslimska Brödraskapet frågade mig inför hela klassen på en lektion på morgonen 3/12 om vad jag tyckte om Sverigedemokraterna — jag sa att jag inte svarade på den frågan eftersom den inte alls hade med ämnet att göra, vilket var programmering av Formel 1-simulering i Scratch. Anledningen till att jag tror att han är inblandad i Muslimska Brödraskapet är att han har en e-postadress som börjar på muslimska följt av ett heltal som kan vara medlemsnummer. Egentligen skulle eleverna skicka in sina uppgifter från skolans adresser, men några råkade skicka från andra. Det här med kopplingen till Muslimska Brödraskapet kom jag på nu i samband med Mehmet Kaplan-affären och övriga islamister inom Miljöpartiet — innan hade jag inte tänkt på kopplingen till terrorism, ty adressen började ju inte på islamiska som i Islamiska Staten. Jag har utsatts för två sprängattentat under våren med bomber som kan komma från ett förråd med raketer för Ramadan. Dessa raketer kan förvaras i den stora moskén i Lund, ty de brukar avfyras därifrån vid Ramadan. Den senaste attacken, vilken ledde till att brevlådan sprängdes sönder, skedde sent på en fredag (1/4 2016) vilket är efter muslimernas fredagsbön, men under den judiska sabbaten. Syftet med attacken vid just denna tidpunkt har troligen varit att störa sabbaten, men det kan också bero på att bomben levererats från moskén i samband med fredagsbönen. Även grannarna stördes.

  Lunds kommun har fått frågan från JK: ”Vilka överväganden gjorde kommunen ifråga om den enskildes åsikts- och yttrandefrihet?”

  Enligt svaret har de inte gjort några sådana överväganden, utan de har helt bortsett från att jag och alla andra i Sverige har yttrandefrihet, ty Sverige är ett fritt land. Det finns ju olagliga yttranden såsom uppvigling eller hot, men inga av dessa sju tweets kan anklagas för detta och ingen har sagt vad som är fel med dessa korta yttranden. Det är inte rimligt att kräva att lärare i matematik, fysik, kemi, biologi och teknik är anhängare till Islam eller andra religioner p.g.a. hur religionerna och i synnerhet islam behandlat vetenskapsmännen efter år 1200, se Neil DeGrasse Tyson – The Islamic Golden Age: Naming Rights.

  Ni kan klicka på tidpunkten för att se tweeten i sitt sammanhang. Ofta är ju detta yttranden i en lång diskussion. En tweet får vara högst 140 tecken och därför kan man inte vara så nyanserad. Tre av dessa tweets har avhandlats i kommentarerna ovan, men fyra tweets är nya för mig, ty jag har inte fått veta att någon hade kritik mot dessa. Nästan alla dessa tweets har yttrats i samband med islamistiska terrorattentat eller mord utförda av asylsökande. Alla tweetsen utom två är yttrade innan jag anställdes som lärare i Lunds kommun (17 aug. 2015). (De tre jag först fick reda på var samtliga helt innan anställningen.) De handlar om att alla människor har rätt till liv. De som är motståndare till dessa tweets är således emot den grundläggande mänskliga rättigheten: rätten till liv. De som vill att jag skall stängas av och bannlysas från att jobba p.g.a. dessa tweets är emot yttrandefrihet och således emot demokrati. Demokrati är inte bara att man får rösta vart fjärde år, utan det viktiga är debatten emellan och den kräver yttrandefrihet. De som är emot yttrandefriheten är alltså antidemokrater. Alltså kan rektorn och de tre cheferna över henne (d.v.s. områdeschefen, skolchefen och kommunchefen) ej sitta kvar, ty de framhärdar i att det är fel på dessa tweets när de i själva verket föreslår en politik som är mer för FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna.

  13:21 – 30 aug. 2014

  21:13 – 8 mars 2015

  22:06 – 8 mars 2015

  15:38 – 11 aug. 2015

  10:03 – 14 aug. 2015

  22:06 – 1 okt. 2015

  19:06 – 18 nov. 2015

  Det är ganska svårt att bedriva en undervisning som ingen klagar på och som de flesta är mycket intresserade av. Jag har nämligen inte fått veta några klagomål på själva undervisningen och inlämningsuppgifterna har uppenbarligen varit intressanta eftersom de flesta eleverna lagt ner mycket energi och kärlek på dem (3D-ritningar, appar, blinkare, högtalare). Det är alltså dumt att förstöra en lärares karriär genom att beskylla hen för rasism och att hen saknar bedömningsunderlag (särskilt eftersom jag var och är antirasist och allt bedömningsunderlag fanns och finns på skolan) nu när det är stor lärarbrist inom just fysik, matematik och programmering, vilka är de ämnen jag är ämnesbehörig inom upptill gymnasienivå enligt lärarutbildningar (jag har även avslutet kurser i träslöjd, bild, biologi och teknik samt klarat en tenta på en kemikurs, men p.g.a. a-kasseregler har jag inte kunnat avsluta den). Jag har inte fått vikariat på Fågelskolan trots att jag ansökt och det varit vikariat där och jag varit klart mest meriterad inom t.ex. fysik, matematik och teknik, och de som fick vikariaten i två av tre fall helt saknar meriter enligt Lunds kommun och dessutom har ogiltiga brottsregisterutdrag. Jag har DO-anmält detta, men DO har bara lagt ner utredningen utan att ange skäl.

  Om man skall skrämma lärare till tystnad med detta ärende eller tvinga otystade lärare som kritiserar förtryck av oliktänkande och rasism att sluta så drabbas nog matematiken, naturvetenskapen och tekniken hårdast eftersom det är bland dessa lärare som denna kritik är starkast. Det är viktigt att komma ihåg att rektorn har själv varit mycket aktiv i att sprida förtal och uppvigling mot mig till hundratals hushåll i grannskapet till min lägenhet. Rektorn är alltså inget offer för dålig rådgivning från högre chefer. Det är bättre att JK förstör rektorns och chefernas karriärer genom att fälla dem, ty det är lättare att hitta nya rektorer och chefer än att hitta en ny lärare med min kompetens, men det viktigaste skälet att fälla Lunds kommun är att rädda demokratin. Jag kan ställa upp som rektor eller högre chef i Lunds kommun. JK borde också besluta att jag får använda samma kommunala utskickssystem som rektorn för att sprida min version till de hundratals hushållen.

  U.P.A.

  6 april, 2016 at 15:12

 12. Ämne: Yttrande om ”Rapport utredning om kränkande särbehandling”
  Datum: Sat, 13 Feb 2016 15:32:45 +0100
  Från: M.O.B.
  Till: susanne.pennsater@lund.se, lunds.kommun@lund.se, Karin.Odhnoff@lund.se
  Kopia: Jour , Eva Nilsson , Åsa Söderberg

  Till:
  Lunds kommun
  Susanne Pennsäter

  Hej Susanne,
  jag fick din rapport (2016-02-29, ARBETSMATERIAL, Fågelskolan, C:\Users\000477\Documents\Rapport Fågelskolan.doc) sent på torsdagen. Jag anser att det är en upprättad allmän handling eftersom den skickats till mig.

  Din rapport är helt innehållslös och kan inte godtas av mig eller någon annan vettig människa. Jag är skattebetalare i Lunds kommun och har varit så sedan 1986, men jobbade i Lund innan dess. Du verkar inte vilja utföra ett riktigt eller vettigt arbete och alltså bör du inte vara anställd här. En seriös rapport kan omöjligt se ut som den du skriver. Skrev du liknande rapporter inom din utbildning? Jag misstänker att denna rapport är så dålig att den är olaglig, ty den uppfyller nog inte kraven på en utredning om mobbning. Jag kommer naturligtvis att publicera denna rapport så att alla kan se vilket dåligt jobb arbetsgivaren Lunds kommun accepterar [rapporten finns i Lunds kommuns yttrande till JK]. Jag kommer även utreda hur det kommer sig att du fått detta viktiga jobb, men som du sedan inte utför. Risken är ju att fler blir mobbade i Lunds kommun.

  Det kan dock vara så att det inte är ditt fel att rapporten är obefintlig — det kan bero på att du har minnesproblem och inte kan ta in och bearbeta information. I så fall borde Lunds kommun låta dig genomgå neuropsykologiska tester och eventuellt sjukskriva dig baserat på resultatet. Om du inte har minnesproblem eller inlärningssvårigheter så utgör denna rapport ett bevis på arbetsvägran, anser jag. Om högre chefer i Lunds kommun (Personaldirektör Karin Odhnoff) godtar denna rapport så borde de sägas upp, ty beteendevetenskapen borde vara en vetenskap och då borde det finnas enhetliga regler om vad en rapport om kränkande särbehandling/mobbning skall innehålla — det måste förutsätta att den har ett innehåll, och det har inte denna rapport. Tänk om fysiker skrev labrapporter liknande din.

  Rapporten borde ju innehålla en beskrivning av anmälan och försvaret och invändningarna mot försvaret. Nu står det inget om anmälan och försvaret och jag kan därför inte invända mot försvaret. Jag har ju dock hört en del om försvaret: att de ville hindra oro på skolan genom att stänga av mig — det är ju dock troligen så att elever uppviglat andra elever p.g.a. en falsk beskrivning av mina helt korrekta åsikter. Någon vuxen, t.ex. en religiös ledare, har troligen läst igenom alla tweets och sedan uppviglat några få elever som den personen känner, ty det förefaller orimligt att elever läst ca 5500 tweets på mindre än en dag och sedan pekat ut två tweets innan jag anställdes och ca ett halvår respektive ett år innan torsdagen.

  Man har ju skapat en halmgubbe och tillskrivit mig åsikter som jag inte har. Ingen har heller redogjort för hur de två nämnda tweetsen strider mot svenska skolans värdegrund. Förövrigt är ju tweetsen tagna ur sitt sammanhang. Då borde rektorn ta itu med denna initiala mobbning och inte ansluta sig till den och ge mobbarna rätt så som nu har skett. Dessutom borde de ju skickat ut information till föräldrarna där de skriver att eleverna har fel värdegrund som vill lyncha en lärare — i synnerhet eftersom det är grundlöst.

  Ledarna bland eleverna, om nu rektorn inte ljuger även om lynchstämningen, borde stängas av och inte läraren som skrivit tweets innan anställningen som är helt i enlighet med FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Jag har inte märkt någon lynchstämning mot mig innan rektorn skickade ut sina brev till elever och föräldrar — så det är nog snarare rektorn i kombination med den religiöse ledaren som skapat denna lynchstämning. Jag höll några lektioner på torsdag morgon och därefter gick jag hem, ty jag var bara timanställd. Det enda märkliga som inträffade under en av lektionerna var att en elev i 7:an frågade mig om vad jag tyckte om SD — denna elev hade en e-postadress som började på ”muslimska” följt av ett stort heltal. Det verkade dock på röstläget och kroppsspråket som om han skulle lynchat mig om jag sagt något positivt om SD. Jag avböjde att svara på denna fråga eftersom den inte hade med ämnet teknik att göra och vi hade fullt upp med andra uppgifter. Jag är inte medlem i SD och jag känner ej heller några medlemmar i SD. Jag anser att SD är ett oprövat kort eftersom de aldrig suttit i någon regering. Man vet t.ex. inte om de skulle avskaffa demokratin om de kom in i regeringen. Jag är ju för demokrati och vill inte riskera den. Jag tycker dock inte man skall diskriminera någon.

  På torsdag kväll fick jag ett brev om att jag var avstängd och ej fick besöka skolan. Jag har ju dock utsatts för brottsliga angrepp och mobbning utanför skolan, men under den tid som jag senare fick lön för, och även efteråt.

  Du har förhoppningsvis gått en lång utbildning för detta välbetalda jobb — då borde du väl kunna skriva en saklig rapport som handlar om ärendet och som är i samma stil som liknande rapporter. Det du skrivit skulle man kunna skriva om vilket ärende som helst. Det vore nog bättre om t.ex. jurister skötte dessa utredningar. Det borde t.ex. stå när rektorn skickade sina brev och till hur många, samt när jag anmälde så att man kan hitta min anmälan.

  Det jag har blivit utsatt för är ju tydligt vuxenmobbning. Rektorn har ju skickat ut ett antal brev med lögner om mig som utgör uppvigling. Breven har spridits maximalt (även till hundratals föräldrar som inte är föräldrar till mina elever), men jag har inte fått möjlighet att bemöta dem till samma grupp. Att en rektor använder elever, föräldrar m.fl. för att utföra brott mot en enskild är mobbning. Det är ju precis det som rektorn gjort som en vanlig mobbningsledare gör. Jag har ju upplevt olika brott som anställd och även långt efter min tid som anställd. Fågelskolan och Lunds kommun påminner om religiös sekt som trakasserar sina före detta medlemmar långt efter att de slutat.

  Jag har ju t.ex. inte skrivit några tweets som strider mot den svenska skolans värdegrund, ty de nämnda tweetsen försvarar rätten till liv och inskränker ingens mänskliga rättigheter. Jag har inte saknat underlag för betygssättning, ty det finns mängder av uppgifter bevarade som skolan haft tillgång till hela tiden. Dock sprider ju rektorn sådana lögner.

  Jag är ju nästan ett halvt århundrade gammal och har aldrig begått något brott (förutom att jag råkade cykla mot enkelriktat som 15-åring — jag drabbades då av polisbrutalitet från civilklädda poliser). Jag har ju dessutom hållit en meningsfull och underhållande undervisning som ingen klagat på. Det enda klagomål jag hört var att mål och betygskriterier på uppgifter inte var tillräckligt klara. Jag har ju dock anställts sent och inte haft hög anställningsgrad och har dessutom inte undervisat i teknik på grundskolan mer än några få dagar tidigare. Dock hade ju uppgifterna efter att jag fick höra denna kritik betygsmatriser enligt konstens alla regler, ty de kom från en förstelärare i teknik.

  ”Du står inte bara i ansvar för vad du säger utan också för vad du låter bli att säga.” — Martin Luther King.

  ”Den yttersta tragedin är inte de onda människornas brutalitet, utan de goda människornas tystnad.” — Martin Luther King.

  Du har ju låtit bli att skriva mycket och därmed varit tyst, ty det finns inget att läsa upp.

  Jag reserverar mig mot rapporten i nuvarande skick och min reservation (detta brev samt bifogad bilaga) bör vara bilagor till rapporten. Det kommer dessutom ut nya data i detta ärende på:
  https://politikmobil.wordpress.com/2015/12/05/fagelskolan-lund-bannlyst-fran-jobb-i-lunds-kommun/#comments

  Mvh,
  // M.O.B.

  —————-
  Ämne: Re: Yttrande om ”Rapport utredning om kränkande särbehandling”
  Datum: Tue, 5 Apr 2016 02:00:32 +0200
  Från: m.o.b.
  Till: susanne.pennsater@lund.se, lunds.kommun@lund.se, Karin.Odhnoff@lund.se
  Kopia: Jour , Eva Nilsson , Åsa Söderberg

  Hej,
  Lunds kommun har skickat in en rapport från Susanne Pennsäter om kränkande särbehandling till JK trots att jag inte fått den och att det jag fick var märkt arbetsmaterial och bara preliminärt. Hur kan den då skickas in till JK? Jag skickade in mina synpunkter, men efter det har jag inte hört något.

  Jag anser det nu bevisat att även Susanne Pennsäter deltar i den kränkande särbehandlingen genom att behandla mig så respektlöst att jag inte ens får ta del av rapporten om mig själv. Ni har heller inte tagit hänsyn till mina synpunkter på den preliminära rapporten. Utredningen måste göras om av en oberoende part.

  Ett ytterligare bevis för att den kränkande särbehandlingen (d.v.s. mobbningen och uppviglingen) fortfarande pågår är att min brevlåda sprängdes sönder i fredags ca 22. Jag har naturligtvis polisanmält detta samt polisanmält polisen för att han vägrade ta emot bevismaterial i form av resterna av bomben. Det är allvarligt att en kommun bedriver uppvigling mot en enskild medborgare. Man skall kunna uttrycka sig frimodigt om Islam. Förövrigt kom nog bomben från ett lager som normalt används i slutet av Ramadan.

  Mvh,
  // M.O.B.

  M.O.B.

  26 april, 2016 at 02:02

 13. Ämne: Tacka Ja till Unga muslimer mot Antisemitism – Young Muslims against Antisemitism
  Datum: Thu, 18 Feb 2016 22:06:04 +0100
  Till: Post.BSFLS.BSF , Åsa Söderberg , Eva Nilsson , Mats Oscar Jönsson , lunds.kommun@lund.se, Anette.Henriksson@lund.se

  Till: Fågelskolan, Lund

  Hej,
  jag upptäckte detta erbjudande från Unga muslimer mot Antisemitism på https://www.facebook.com/UngaMuslimerMotAntisemitism/?fref=nf :
  ”Lystring
  Vill ni att vi kommer ut till er? eran arbetsplats, ‘mötesplats’ eller till eran skola (grundskola/gymnasiet/universitet/högskola) och håller en föreläsning för er kostnadsfritt? Nu har vi ett antal x kostnadsfria föredrag. FÖRST TILL KVARN som gäller så vänligen inboxa oss på info@umaf.se. Kärlek” http://www.umaf.se/

  Ni verkar ha stora problem med antisemitism på Fågelskolan i Lund (särskilt bland 7:orna) och det drabbar även mig trots att jag inte är jude (ty mitt efternamn är vallonskt) eftersom eleverna tror att jag är det, se Bonnier https://sv.wikipedia.org/wiki/Bonnier . Elevernas antisemitism riskerar också att drabba riktiga judar i området runt Fågelskolan. Det är ju inte heller bra för eleverna och deras föräldrar att leva med rasfördomar. Om ni inte märker problemet så kan det bero på att det inte finns några som eleverna misstänker är judar på skolan just nu.

  Jag tycker som sagt ni borde tacka Ja till erbjudandet från Unga muslimer mot Antisemitism.

  Nu har jag informerat er. Oavsett om ni tackar ja eller nej så kommer jag få veta hur det går.

  Jag har ju länge varit antirasist, men jag hade inget sätt att bevisa det, men idag upptäckte jag ett bevis, ty det står nämligen på en spellista på YouTube när den ändrades senast. Jag har en spellista där som inte ändrats sedan 2013 och den har fyra antirasistiska låtar och diverse andra låtar komponerade och framförda av personer med ursprung från olika delar av världen: https://www.youtube.com/playlist?list=PLC3352DA0BE3E51F3 Uppdaterades senast 30 nov. 2013.

  Denna spellista ändrades som sagt senast långt innan jag blev beskylld för att vara ”judisk rasist” i december 2015.

  De uppenbart antirasistiska låtarna på den är:

  • Flotilla Choir – We Con the World — mot islamistisk antisemitism, dock humoristisk
  • Artists United Against Apartheid – Sun City — mot diskriminering av svarta i Sydafrika under apartheid
  • Sabaton – Primo Victoria — om D-dagen och mot nazism och därmed mot rasism — i synnerhet antisemitism
  • Paul Hardcastle – Nineteen — mot folkrättsbrotten och krigsförbrytelserna under Vietnam-kriget som troligen delvis berodde på rasism, men även på antikommunism

  Jag har fler spellistor med antirasism eller som uttrycker beundran för människor med olika etnisk bakgrund än min egen.

  Mvh,
  // M.O.B.
  P.S. Det finns fler bevis på min antirasism: t.ex. kvitton på att jag köpt in antirasistiska böcker och filmer innan jag blev beskylld för att vara rasist. T.ex. har jag teveserierna ‘Förintelsen’ och ‘Rötter’ — samt även böckerna ‘Om detta må ni berätta’ och ‘Rötter’. Jag har också mycket musik på vinylskivor, kassetter och CD:er som är spelade av orkestrar från olika delar av världen och med olika hudfärger. Jag har valt musik för att jag tycker den är bra och ej ursprungligen känt till hur artisterna ser ut. Jag har ju också läst och uppskattat många böcker skrivna av personer med vitt skilda etniska bakgrunder. Jag tycker det vore dumt att vara rasist eftersom man då skulle missat många väsentliga kunskaper. Artister på vinylskivor jag äger sedan länge:

  D.S.

  M.O.B.

  22 maj, 2016 at 17:08

 14. Ämne: Polisanmälan av Åsa Söderberg för uppvigling & osant intygande
  Datum: Wed, 30 Dec 2015 03:02:53 +0100
  Från: M. B.
  Till: polismyndigheten.skane

  Hej,
  jag anser att Åsa Söderberg uppviglar till våld och mord på mig genom att skriva att jag lagt ut inlägg på Twitter som inte är förenliga med den värdegrund som svensk skola vilar på. Eleverna tolkar detta som att jag skulle vara rasist. Jag har utsatts för grova ofredanden både i hemmet och via telefon från personer jag såg tydligt och filmade, men som jag aldrig sett tidigare, se anmälan med diarienummer 5000-K1613193-15. (Det var kraftiga angrepp mot dörr i ca 15 min — även samtidigt som jag var i telefon med Polisen. Det skedde även störande, anonyma uppringningar i en timmes tid efter att jag ringt Polisen via 112. Jag skickade in en film till Polisen i ett e-brev, men denna nämns ej i utredningen.)

  Dessutom får man intrycket att jag skulle lagt ut dessa Twitter-inlägg nyligen, men de inlägg hon syftar på är gjorda innan jag började som anställd i Lunds kommun, d.v.s. för över ett halvår sedan eller långt tidigare. [Det var de inlägg jag fått veta vid den tidpunkten.] Dessutom är dessa inlägg svar på andra i oftast långa diskussioner, så de är tagna ur sitt sammanhang och dessutom ser normalt endast den som deltar i dialogen dessa. Dessa inlägg strider inte mot den svenska skolans värdegrund, utan tvärtom försvarar de t.ex. rätten till liv och syftar inte till att inskränka någons rättigheter enligt UDHR. Jag är sedan länge anhängare av FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna som den svenska skolans värdegrund bygger på, enligt LGR11. Jag har ju t.ex. under flera år länkat till UDHR från min presentation på Twitter samt skrivit i presentationen att jag stödjer UDHR. Varför skulle jag anstränga mig för att sprida UDHR om jag inte skulle vara enig om den. Jag är i verkligheten antirasist och emot diskriminering.

  ”denne lärare lagt ut inlägg på Twitter som inte är förenliga med den värdegrund som svensk skola vilar på”

  Det är osant intygande ty det har inte hållits någon rättvis rättegång som på något sätt bevisar att dessa inlägg strider mot den svenska skolans värdegrund, utan det är en personlig tolkning Åsa Söderberg, Eva Nilsson, Mats Jönsson m.fl. tydligen gjort. Vad dessa har för dokumenterade kunskaper om FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna känner jag inte till — jag har själv klarat JIK:en vid LU med högsta betyg på den fyrgradiga skalan: AB. De har inte på något sett utrett varför de två tweets de klagar inte är förenliga med den värdegrund som svensk skola vilar på. De anser nog att det självklart är så, men jag anser att om man inte för min politik så ignorerar man rätten till liv. Det är ju svenska staten som släppt ut den asylsökande IKEA-mördaren i samhället. Det står inte i UDHR att oidentifierade asylsökande har rätt att vistas var som helst i det land de söker asyl i. Däremot har de rätt att återvända till sitt eget land.

  Jag har t.ex. skrivit ”Islam är farlig.” i samband med de dödliga islamistiska terrorattackerna mot konstnären Lars Vilks och judar i Köpenhamn förra vårvintern [2015], d.v.s. en förkortning av ”Livsåskådningen Islam är farlig.” Det stämmer ju, ty många i t.ex. Islamiska Staten tolkar Islam så att den legitimerar terrorism, massmord, handavhuggningar, våldtäkter i hemmet m.m. Det går uppenbarligen att tolka Koranen och Haditherna på detta sätt. Jag känner inte till några andra världsreligioner som brukar tolkas på samma våldsamma sätt och att religionens regler står över landets lagar. Att kritisera Islam är inte rasism eftersom det finns även ursvenskar, med utseende likt mitt eget, som konverterat till Islam, radikaliserats och numera är efterlysta terrorister. Dock innebär ju inte min politik att muslimer skall behandlas illa.

  Åsa Söderberg har spridit hennes brev maximalt och skickat det inte bara till alla elever jag haft och deras föräldrar utan även till dubbelt så många elever som jag inte haft och till deras föräldrar. Jag tolkar det som att hon vill att uppviglingen mot mig skall vara maximal och långvarig. Åsa Söderberg är väl medveten om att jag bor bara 5 minuter från skolan och att jag alltså träffar på elever och föräldrar överallt, i affärer, på bibliotek m.m.

  Jag har krävt att få skicka ut brev med samma system som Åsa Söderberg gjorde som gör att alla elever och föräldrar får min version, men det har jag inte fått. Jag begär därför att Polisen anordnar medling mellan mig och Åsa Söderberg så att jag få möjlighet att framföra min version lika effektivt som hon uppviglat mot mig. Jag har inget emot att min version granskas innan den skickas ut.

  Åsa Söderberg har inte kontaktat mig innan jag stängdes av eller innan hon skickade ut uppviglingen mot mig.

  Jag har skött all undervisning på ett utmärkt sätt och bara gjort bra saker i samhället i flera års tid, t.ex. har jag varit läxhjälpare i Lindängen i Röda Korsets regi, samt varit aktiv som lärare för barn i programmering i CoderDojo. Det var planerat att jag skulle sluta 18/12, men jag blev avstängd två veckor innan dess, enbart baserat på rena politiska åsikter på Twitter sedan innan och även långt innan jag anställdes i Lunds kommun. Man har åsiktfrihet och yttrandefrihet enligt UDHR, YGL och Tryckfrihetsförordningen. De flesta eleverna tyckte det var dåligt att jag skulle sluta (innan de påverkades av den massiva uppviglingen mot mig) och hade hellre sett att jag fortsatte.

  Åsa Söderbergs brev till elever och föräldrar på Fågelskolan:

  ”Hej! Eftersom ryktet går snabbt och många spekulationer finns bland eleverna, vill jag ge den information som jag kan ge i ärendet. Jag lägger detta även till er som har barn i åk 4-6, som inte undervisats av läraren i fråga, ifall ni också nåtts av ryktet och undrar. Det kom under gårdagen till vår kännedom via elever att denne lärare lagt ut inlägg på Twitter som inte är förenliga med den värdegrund som svensk skola vilar på. Jag kontaktade då personalchef, områdeschef [Eva Nilsson] som i dialog med skoldirektör [Mats Oscar Jönsson] beslutade att läraren ifråga skulle befrias från sina undervisningsuppdrag från och med idag.

  En ny Ma-NO-lärare, Peter G., börjar hos oss den 7/1 och detta var klart sedan tidigare och den vikarierande läraren i teknik har tidigare fått besked om att hans timanställning gäller fram till 18/12. Nu är han befriad från undervisning under de sista två veckorna.

  Just nu arbetar jag för en lösning avseende betygen i teknik, så att det ska bli så rättssäkert och bra som möjligt för eleverna. Jag återkommer med information avseende betygen i början av nästa vecka.

  Önskar er alla en trevlig helg!

  /Åsa Söderberg”

  Mer information om detta ärende finns på:
  https://politikmobil.wordpress.com/2015/12/05/fagelskolan-lund-bannlyst-fran-jobb-i-lunds-kommun/
  https://politikmobil.wordpress.com/2015/12/05/fagelskolan-lund-bannlyst-fran-jobb-i-lunds-kommun/#comments

  Jag vill veta hur det går i detta ärende och vill att åklagaren handlägger mina skadeståndsanspråk. Vidare vill jag få målsägarbiträde.

  Mvh,
  // M

  [Polisen har inte gjort något för att utreda detta ärende. Ej heller har de beviljat medling eller gett mig målsägarbiträde.]

  U.P.A.

  6 juni, 2016 at 00:54

 15. Denna kommentar är inte färdig, men jag lägger ut den nu för att tillbakavisa det akuta förtalet i Sydsvenskan/SDS.

  Sydsvenskan kortar ner citat så de får en annan betydelse.

  Sydsvenskan: ”Det finns inga lediga invandrartejejer som svenska killar kan bjuda på middag utan att bli hedersmördade.”

  Jag skrev:
  @stinabengtsson Det finns inga lediga invandrartjejer som svenska killar kan bjuda på middag utan att bli hedersmördade.#migpol ej jämställd

  Jag var den första på Twitter som påpekade att migrationspolitiken inte var/är jämställd. Denna tweet är ju lite överdriven, men jag tycker man får använda ett färgstarkt, humoristiskt och folkligt språk utan att nekas jobb p.g.a. det. Detta är ju som sagt också en svarstweet och ingen hade läst den mer än Stina Bengtsson (C) (med mottot: ”Fri invandring, FTW!”), om nu inte Lunds kommun uppmärksammat den.

  Det finns ett ännu värre exempel på nedkortad tweet tagen ur sitt sammanhang längre ner. Man kan klicka på tweetsen här för att se sammanhanget.

  De enda citaten i Sydsvenskan som handlar om asylsökande är:
  ”Risken med #asylsökande på bussar är inte att de kommer att ta din #bulle utan att vissa kommer att mörda dig av religiösa skäl.”

  (Via ovanstående länk kan man se vad jag svarar på.)

  ”Man borde snarare sätta taggtråd runt asylboenden med taggarna inåt & låsa in #asylsökande med oklara brottsregister.”

  Det har ju hänt att asylsökande massmördat i kollektivtrafiken:
  http://www.bbc.com/news/world-europe-36827725

  När det gäller det andra citatet så tänker jag mig att de släpps ut om de bedöms som säkra av en ansvarstagande domstol. Som det är nu får alla asylsökande resa fritt omkring direkt och får dessutom gratis kort för kollektivtrafiken, vilket vanliga arbetslösa inte får. Många brott som de asylsökande begår tystas ner av Polisen, ty de har en speciell brottskod för de brotten som då sekretessbeläggs.

  Inget av dessa citat syftar på alla asylsökande, utan ”vissa” respektive de ”med oklara brottsregister”. Däremot har KD som officiell politik att låsa in alla asylsökande bakom taggtråd. Jag vet inte hur många procent av lärarkåren som röstar på KD, kanske 10%, så skall man säga upp alla dem så kommer lärarbristen bli ännu större. Dessutom finns det kanske andra som röstar på andra partier som vill samma sak. Kanske vill 30% av lärarna att asylsökande skall vara inlåsta under hela asylprocessen. Mitt förslag är betydligt lindrigare för de asylsökande, ändå är det jag som nekas att jobba trots att jag är mest meriterad till vissa jobb.

  Att man släpper ut asylsökande direkt i samhället sker inte i många länder.

  Många tycker jag borde stämma dem som förtalar mig. Man vet inte hur det går med rättsprocesser. Man kan åka på att betala motpartens rättegångskostnader på 100000 kr trots att man har rätt. Rättvisa i Sverige heter pengar. Det är svårt att vinna mot mäktiga organisationer, typ SVT och kommuner, ty de kan ösa in hur mycket skattepengar som helst i rättsprocesser. Jag polisanmäler dock förtal så att jag kan starta rättsprocesser senare om jag skulle känna för det.

  Sydsvenskan borde rätta artikeln. Att korta ner tweets på 140 tecken sparar ingen plats och det enda syftet måste vara att förtala mig och skydda makthavare. Ni borde också skriva datum för tweetsen, samt datum för anställningen: 2015-08-17 – 2015-12-18. Dessutom var det samtliga tweets vid den tidpunkten som jag skickade in till JK. Som det står skrivet nu kan man tro det var ett urval. Dessutom finns ju samtliga tweets som Lunds kommun nämner i yttrandet till JK kvar. Det framgår heller inte riktigt av artikeln.

  Ni kanske vill skydda de jag nämner, men då kan ni ju ersätta @twitternamn med @fingerat_namn. Det viktiga är att hela tweeten kommer med och att man ser att det är svar.

  Mitt CV: http://www.df.lth.se.orbin.se/~mikaelb/cv/cvmikaelb-sve.html

  https://twitter.com/mobluse

  Enligt FN är ju politisk diskriminering olaglig och jag konstaterar att den höga chefen i Lunds kommun erkänner öppet att detta förekommit och fortfarande förekommer. Dock har ju kommunen sagt till mig vid möte att jag inte diskrimineras och de har t.ex. välkomnat mina jobbansökningar.

  Se nedanstående och jag konstaterar också att samtliga tweets Sydsvenskan nämner är skrivna innan jag anställdes och vissa fall flera år innan.

  Det är ju Mats Oscar Jönsson som brutit mot grundlagen enligt JK. Det borde få konsekvenser för honom, ty det är inte rimligt att den som begår brott inte straffas. Dessutom borde jag ju få skadestånd — samt få skicka ut brev till alla föräldrar som rektor Åsa Söderberg skickat brev till med förtal mot mig. Politikerna i Lund måste agera mot sådana som Mats Jönsson.

  https://politikmobil.wordpress.com/2015/12/05/fagelskolan-lund-bannlyst-fran-jobb-i-lunds-kommun/

  När jag talar i telefon med Sydsvenskans journalist så säger han sig förstå att man inte kan publicera tweets utan sitt sammanhang. T.ex. är ju samtliga nämnda tweets svar och man borde se vad jag svarar på och vad jag och andra svarar på dessa tweets. Ofta har jag ju förtydligat kontroversiella tweets. Sydsvenskan borde åtminstone skriva att samtliga citat är svarstweets och att det bara är den som jag svarar till som normalt ser svaret.

  http://www.sydsvenskan.se/2016-12-29/oklart-om-islamkritisk-larare-kan-fa-jobba-igen

  Man ser ju sammanhanget om man läser tweetsen på Twitter.

  Detta är ju inte hela tweeten:
  ”Islam är farligt, men man får inte glömma den gula faran, d.v.s. kineserna.”

  Det är väldigt ohederligt att inte ta upp hela tweeten. Det är ju liknande med de andra citaten.

  ‘@Freke_3sv Islam är farligt, men man får inte glömma den gula faran, d.v.s. kineserna. #Kina ockuperar t.ex. #Tibet & är på frammarsch.’

  ‘@Freke_3sv När jag skriver kineser så syftar jag på de kineser som är lojala med ockupationen av Tibet.’

  ‘@Freke_3sv ”gula faran” syftar på #Wikipedia:https://sv.wikipedia.org/wiki/Gula_faran & https://en.wikipedia.org/wiki/Yellow_Peril & #Boxarupproret:alla #kristna i #Kina mördades’

  Jag har ju talat om i telefon att jag missat skriva citattecken runt ”gula faran”. Jag borde inte skrivit kineserna utan Kina, men det är ju uppenbart av hela tweeten att jag syftar på de kineser som är lojala med ockupationen av Tibet. Det är ju ett slarvfel och denna tweet var skriven långt innan jag anställdes i Lunds kommun och jag var 100% arbetslös då. Det är inte rimligt att neka någon anställning för slarvfel helt utanför någon tjänst.

  Att jag inte förtydligat dem direkt beror ju på att jag inte trott att någon trodde jag var rasist och ingen har heller klagat på dessa tweets förrän jag JK-anmälde Lunds kommun. Jag är ju antirasist och en stor beundrare av andra antirasister. Det jag kritiserar är ju det uppenbara folkmordet på kristna i Kina under Boxarupproret, samt Kinas senare expansiva politik med t.ex. ockupationen av Tibet. Jag anser inte att kineser är gula. De har dock oftast samma hudfärg som tibetaner. Så inte ens den ursprungliga tweeten var rasistisk även om man inte förstår att ”gula faran” syftar på en gammal konspirationsteori, ty syftet är ju att förbättra för ett förtryckt folk med samma hudfärg.

  Om ni ser samtliga mina ca 6500 tweets så ser ni ju att jag fördömer alla möjliga folkmord, samt diskriminering, och det gör jag även här.

  Jag tycker Sydsvenskan borde redigera artikeln och infoga hela tweeten.

  Tweeten har ju också ett gott syfte och det är att rädda livet på muslimer/exmuslimer genom att distrahera den förmodade nazisten jag försöker få på andra tankar. Det lyckades kanske också, ty annars hade vi kanske haft fler dåd liknande Lundin-Petterssons (denna tweet var långt innan). Här räddar jag livet på elever och lärare och tacken är att man förtalas och nekas anställning.

  Mvh,
  // M
  —-
  // YouTube: http://www.youtube.com/MOBiL4u
  // Scratch: http://scratch.mit.edu/users/mobluse/
  // GitHub: https://github.com/mobluse

  M.O.B.

  31 december, 2016 at 10:14

 16. […] utanför Biblioteket Väster i bostadsområdet Papegojelyckan i Lund idag kl 17:00 2017-12-07. Orsaken till attacken var att de tagit till sig grovt falskt förtal mot mig om att jag skulle vara … Det var i huvudsak enbart gängledaren som angrep. Efter att han knuffat mig hårt med bägge […]

 17. […] med dessa tjejer när jag var deras lärare. De har nog börjat att hata mig i efterhand p.g.a. förtalet från rektorn, ty de verkar sakna kritiskt tänkande. Jag hade dem bara 1 timme per vecka under höstterminen […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: