politikmobil

Politiska kommentarer till dagsaktuella händelser.

FRO:s ledning är ohederlig & orättvis

with 24 comments

Detta inlägg handlar om detta dokument: m b dnr19_019.

Jag anser att FRO:s ledning 2019 är ohederlig och orättvis. Jag måste gå ut med detta publikt eftersom FRO (Frivilliga Radioorganisationen) har slutat att svara på mina brev, och kanske även blir avstängd och utesluten för att jag kritiserar ledningen. Fler behöver få veta hur skattepengarna på MSB används.

Jag gick en kurs för att bli Civil Sambandsoperatör sommaren 2019 som varade i 14 dagar och blev underkänd utan att jag fått veta vad jag gjort fel. Jag gick samma kurs 2008 och var den som hade högst poäng på slutprovet. Jag har varit medlem i FRO i 12 år. Ni som är med i FRO:s Facebook-grupp kan söka på mitt namn och hitta uppskattade inlägg av mig. Jag har bara talat väl om FRO tidigare och har varit med på många övningar, t.ex. häst- (fälttävlan), rally-, och löpartävlingar. Innan jag gick med i FRO var jag krigsplacerad i Flygvapnet som furir och elmekaniker för J35F Draken (av naturliga skäl kunde jag inte fortsätta med detta efter att Draken utrangerats).

Jag gjorde värnplikten på F10 i Ängelholm och fick slutbetyget X88. På mönstringstestet hade jag 8-8-9. 9 (högsta betyget) var på det spatiala provet. Jag gjorde även telegrafiprovet, men klarade det inte. Jag hade inte tränat innan och hade överhuvudtaget dålig koll på vad mönstringsprovet skulle handla om. Därefter studerade jag fysik och fick MSc/fil. mag. i fysik från Lunds universitet. Jag har även studerat många andra ämnen t.ex. matematik, statistik, programmering, databasteknik, digitalteknik, juridik, GIS (geografiska informationssystem), astronomi, geovetenskap, faunistik, underrättelsevetenskap, språkvetenskap, högskolepedagogik, retorik, och vetenskapsteori (elektronik ingår i fysik). Under maj klarade jag ett svårt prov som livräddare i vatten för sommarjobb som badvärd och jag var timanställd som detta (var detta även förra sommaren och klarade provet även då). I slutet av maj klarade jag Krav Maga P1 (en självförsvarskurs) och fick A i Medicin 1 på Vård- och omsorgsprogrammet — där ingår bl.a. om samhällets krisberedskap. Jag har klarat ytterligare en stor kurs efter FRO-kursen. Jag har en del program m.m. på GitHub och på Scratch. Jag har även en YouTube-kanal och jag tänker snart lägga upp en video om FRO där.

FRO-kursen slutade på en söndag och innan dess på lördagen var en slutövning. Jag hade skrivit kontrakt med FRO som sambandsoperatör på söndag morgon. På fredagen var en förövning inför slutövningen. Det var inga skarpa prov på kursen, men det var det 11 år tidigare. Det fanns en skolorder om att det skulle hållas möte med bl.a. elevombudet om någon elev riskerade att bli underkänd och man hade rätt till omprov. Jag blev underkänd och fick veta detta först 5 min innan diplomutdelningen på söndagen. Naturligtvis blev jag chockad, men detta var tyvärr inte första gången jag drabbats av maktmissbruk från myndigheter (FRO håller utbildningen på MSB:s uppdrag, så det är ytterst MSB med generaldirektören Dan Eliasson som är ansvarig, och MSB är en myndighet). Syftet med denna FRO-kurs och nästa repetitionskurs är att träna personal inför en stor totalförsvarsövning.

Jag frågade varför jag blev underkänd och fick som svar att det redan tidigt skulle setts att jag inte var stresstålig. Jag anser att detta är helt felaktigt och inte alls vetenskapligt belagt. Stresstålighet borde avgöras av läkare och inte av (olegitimerade) lärare. Jag har ju genom livet klarat många stressfyllda situationer på ett bra sätt, bl.a. varit offer för maktmissbruk och mordförsök, och ändå lett dessa situationer till nederlag för de kriminella i dessa fall med helt lagliga medel. Även om jag blir stressad av stressfyllda situationer så gör jag ändå rätt saker i dessa situationer. T.ex. jag kan skaka i knäna, men ändå träffa med det lagliga vapnet. Jag har ett helt blankt brottsregister, vilket ni kan se på MrKoll.se.

Jag borde fått veta om dessa anklagelser om bristfällig stresstålighet redan från första början, ty då hade jag hört kursledningens absurda argumentation och själv avslutat kursen direkt, ty min bedömning är att kursledningen inte är vid sina sinnens fulla bruk. De har ju mycket tydligt brutit mot skolordern och det är ju en sorts ordervägran och en typ av desertation. Jag hade kunnat studera mer på mina andra kurser i stället och klarat fler kurser ännu bättre.

Nu har dock generalsekreteraren för FRO skrivit att jag skulle varit godkänd fram till själva slutövningsdagen. Detta anser jag är ohederligt eftersom det strider mot det som kursledningen sagt. Sedan skriver generalsekreteraren för FRO att resultatet på slutövningen gjorde att jag inte klarade kursen. Vilket resultat? undrar jag. Alla andra i min grupp på min kurs blev godkända. Alltså måste de mena något individuellt resultat för mig. Vet ej vad de syftar på och tror detta bara är snömos. Inget om något resultat nämndes på kursen eller efter att jag blivit ej godkänd.

Jag drabbades under slutövningen av svår huvudvärk och spydde kraftigt. Sammanlagt var jag på toaletten under 30 min. Detta nämns inte i generalsekreterarens uttalande om detta ärende. Detta var troligen orsakat av förstoppning, ty symtomen upphörde nästan direkt efter att jag druckit två flaskor katrinplommonjuice på kvällen. Så fort jag blivit frisk anslöt jag mig till avslutningsfesten. Alla som någonsin haft svår huvudvärk med kraftiga uppkastningar kan förstå att det varit en jobbig dag för mig, men jag har ändå uthärdat. Det var också rekordvärme på vår plats och vi hade ingen luftkonditionering, men en massa högljudda fläktar, vilket dock var bättre än att inte ha någon ventilation. Det hade också varit rekordvärme dagarna innan. Jag är inte idealt anpassad till värme utan föredrar kyla. Jag menar att alla i FRO måste inte gilla extrem hetta, ty det finns även risk för kriser när det är kyla. Vår styrka borde ligga i antalet och att vi har personer för olika förhållanden och inte att vi ska ha ett fåtal elitsambandsoperatörer som enbart klarar extrem hetta. Jag är nog inte så dålig, ty jag hade ju som sagt högst poäng när det var prov.

Jag sysslade mest med att boka in händelser i RIB/Lupp under slutövningen eftersom ingen annan i min grupp ville göra detta och de sa också att de inte kunde. Trots att jag var svårt sjuk så skötte jag alla mina uppgifter — de kunde t.ex. kontrollera laptopen efteråt att allt var inbokat. Jag fick bl.a. rätta allt som blivit inbokat när jag var på toaletten. Innan jag blev sjuk hade jag satt upp kartor och fyllt i vissa tabeller, och innan dess raderat tavlan med sprit. Under dagen skötte jag även viss radiokommunikation.

Jag fick veta via mobiltelefon under avslutningsfesten att min grupp vunnit delat första pris poängmässigt på en tipspromenad som hölls kvällen innan och att vi hade alla rätt. Det var jag som höll i pennan och pappret och således var den sista instansen. Jag måste alltså gjort helt rätt och t.ex. bedömt vem som var mest trovärdig i gruppen och då gett efter för den personen även om jag själv trodde annorlunda från början.

Jag anser alltså att ledningen för FRO bör avgå och att lärarna utan omdöme aldrig ska få vara betygssättande lärare igen, ty denna skrift av FRO:s generalsekreterare har tillkommit under noga övervägande och är inget tillfälligt misstag. Troligen har FRO:s ledning tillsammans med lärarna på kursen enats om att ljuga och skarva ihop en historia så att det framstår som att ingen brutit mot skolordern, fast så uppenbarligen skett.

De har ju brutit mot FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna (UDHR) p.g.a. att de inte gett mig en rättvis rättegång med t.ex. de omprov jag hade rätt till. (I och för sig klagade de på sådant man inte kan mäta.) Nu invänder kanske någon att detta inte varit en rättegång, men det är en rättegång enligt FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna.

Jag sökte till repetitionskursen och ansåg att det hade varit en chans att övertyga ledningen om att jag verkligen hade alla kunskaper som en civil sambandsoperatör borde ha, men jag nekades att gå den, ty nu säger de att man måste vara godkänd på kursen för att få gå, trots att jag alltså har kontrakt som sambandsoperatör med FRO, och de har fortfarande inte sagt upp det. När jag tog upp detta efter att jag fått veta att jag blev underkänd så sa de att jag skulle få gå eftersom jag hade kontrakt. Ytterligare ett exempel på att motsatsen till edfasthet råder inom FRO av idag. Att jag fick skriva kontrakt med FRO som sambandsoperatör trots att de då visste att jag inte skulle bli godkänd är skumt.

Att FRO har avskaffat de skarpa proven är väl för att man lättare ska kunna underkänna personer av maktpolitiska skäl eller p.g.a. värdegrundsfel. Jag anser inte att det är något fel på min värdegrund utan att det är FRO:s ledning som har fel värdegrund eftersom den strider mot FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna (t.ex. artikel 2, 5, 6, 7, 8, och 9) och Sverige har skrivit på denna och den ska gälla och myndigheten MSB har upphandlat utbildningen.

Det finns fler skumma detaljer.

Written by U.P.A.

5 oktober, 2019 den 19:19

Publicerat i Övrigt, Fackligt, Skolan

Tagged with ,

24 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Men anser du att skolordern har följts när eleven får veta 5 min innan diplomutdelningen att man är underkänd och när de säger att de sett detta redan från början?

  Skolordern innehöll också skrivningar om omprov om man inte klarade något prov.

  Jag har som sagt inget problem med min stresstålighet och kan säkert klara de situationer du räknar upp, ty jag har redan gjort detta på övningar genom årens lopp. Jag har t.ex. aldrig varit utbränd eller drabbad av stressrelaterade sjukdomar. Jag är överhuvudtaget sällan sjuk och är blodgivare sedan 1988 och har intyg på att jag gett maximalt tillåtna mängd blod. Då måste man ha varit frisk under lång tid.

  Detta känns ju mer som att ni är en självutnämnd skara som anser er vara stresståliga och som utan saklig grund hävdar att andra inte är stresståliga. Jag tror detta mer handlar om mina politiska åsikter som kanske inte passar vissa. De borde dock vara ärliga att säga detta och fällas för brott mot politisk diskriminering.

  Det finns som sagt fler skumma detaljer som jag inte vill ta upp i ett publikt forum.

  U.P.A.

  6 oktober, 2019 at 12:01

 2. Om jag nu är överkvalificerad för att vara sambandsoperatör så skulle jag ju kunna bli sambandsledare, men man måste ändå först bli godkänd på kursen Civil Sambandsoperatör i mitt fall.

  Dessutom om jag verkligen är överkvalificerad så borde jag åtminstone bli godkänd. Jag har ju bara velat hjälpa till i krissituationer men har slösat bort 14 dagar av mitt liv på en utbildning med dålig examination och jag vill ha skadestånd för detta och för kränkningen att bli särbehandlad vid diplomutdelningen.

  Dessutom har jag ju haft kontrakt lokalt om att rycka in vid kriser, men det systemet har upphört. Vi var t.ex. på studiebesök i olika kommuner vi hade avtal med.

  Inget speciellt har hänt som helt plötsligt gjort mig sämre. Jag studerade t.ex. Rakel redan när det kom ut och har olika CD–ROM:er med program som visar olika scenarior.

  Jag var ju dessutom som sagt sjuk på slutövningen med kräkningar och svår huvudvärk.

  U.P.A.

  6 oktober, 2019 at 12:03

 3. En allvarlig sak är att personerna i kursledningen jobbar som offentliganställda i räddningstjänsten, på sjukhus, och i försvarsmakten, och ändå alltså inte respekterar FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna som Sverige ratificerat. Jag trodde t.ex. försvarets huvuduppgift var att se till att FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna alltid gäller i Sverige, men de lär ju inte sköta denna uppgift om personalen är emot FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Det är djupt oroväckande.

  U.P.A.

  6 oktober, 2019 at 12:06

 4. Jag kan direkt säga av det du skriver att du inte är lämplig som lärare, varken inom FRO eller någon annanstans, eftersom du vill underkänna mig p.g.a. att jag utsatts för brott mot mina mänskliga rättigheter och klagar på detta: ”Men med tanke på all fin text du skriver om diskriminering, kränkning, omprov o.s.v. så skulle nog inte jag heller godkänt dig.” – lärare inom FRO. Det är ju dessutom fel att underkänna elever baserat på sådant som är utanför kursen och som inte täcks av kursen.

  Jag kommer stanna kvar i FRO och jobba för att sådana korrupta personer som dig ska tvingas att lämna organisationen.

  Ingen har kunnat förklara vad jag skulle gjort fel. De har bara en ovetenskaplig hypotes om att jag inte skulle vara stresstålig. Man borde inte kunna bli underkänd baserat på ovetenskapliga hypoteser. Examinatorerna måste ha objektiva bevis för att kunna underkänna, anser jag. Även om examinatorerna beslutar så måste dessa beslut kunna motiveras sakligt med exempel på felaktigt beteende.

  Om jag skulle betraktas som en säkerhetsrisk så borde jag få reda på det så att jag kan överklaga det beslutet. Folk ska väl inte få sin framtid förstörd bara för att någon tycker att de är en säkerhetsrisk utan några som helst bevis – det skulle innebära att den som har makten kan beskylla sina motståndare och konkurrenter för att vara säkerhetsrisker när det bara är diskriminering. Förövrigt borde jag inte blivit antagen till kursen om jag vore en säkerhetsrisk. Jag har ju som sagt blankt brottsregister.

  Det är vidrigt att så många i FRO gillar dina inlägg där du öppet erkänner att du är korrupt och skulle underkänna personer bara för att de protesterat mot att de blivit felaktigt underkända tidigare.

  Du verkar vara antiintellektuell.

  U.P.A.

  7 oktober, 2019 at 23:11

 5. Jag tycker det är märkligt att personer som är uppenbara motståndare till FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna (som Sverige ratificerat) får vara lärare inom militären och betraktas som säkra. Bra att det framkom i alla fall.

  U.P.A.

  7 oktober, 2019 at 23:40

 6. Du, [läraren inom FRO], verkar var en person utan kritiskt tänkande som tror på det som stämmer med dina fördomar. Du borde ta upp vad du syftar på när du påstår att jag ägnar mig åt häxjakt. Det var nog snarare personer med din personlighet som ägnade sig åt häxjakt på den tiden när det begav sig. Jag anser inte att skattepengar ska slösas bort genom att skänka dem till organisationer som inte vill följa de regler som gäller för att få skattepengar. Du vill ha skattepengar, men vill ej följa UDHR. Jag anser att du agerar i strid med FRO:s värdegrund.

  Häxjakt innebar ju att personer anklagades för brott som inte ens är möjliga att utföra eftersom trolldom inte fungerar i verkligheten. Det fanns naturligtvis riktiga förbrytare bland häxorna t.ex. de som förgiftade personer, men de borde dömts för det och inte för övernaturliga brott. De flesta som anklagades för häxeri var nog helt oskyldiga och de anklagades av politiska skäl eller för att någon ville göra sig av med en konkurrent.

  När det gäller påhopp så har jag inte nämnt några namn, men naturligtvis är det viktigt att rätt personer avsätts och det enda sättet är att meddela deras namn förr eller senare.

  Jag kom att tänka på ordet ”jättebebis” när jag läste din kommentar.

  U.P.A.

  9 oktober, 2019 at 20:56

 7. Den troligaste orsaken var den som läraren inom FRO angav: att de kollat upp och trott på förtal mot mig på Internet. Jag har ju som sagt aldrig gjort något fel i de fallen och inte heller i detta. Samtliga maktmissbrukare som behandlat mig orättvist har fällts av JO eller JK. Jag vet inte vad läraren inom FRO syftar på, men det är ju fel att ej godkänna en elev p.g.a. förtal på Internet och sedan säga att man inte godkänner av en helt annan, omätbar, anledning. Man borde inte kunna underkänna någon p.g.a. omätbara saker, ty det öppnar upp för diskriminering. Vill man underkänna någon p.g.a. förtal på Internet så borde man göra det öppet.

  Det finns ju dessutom en koppling mellan dessa fall. De som behandlat mig orättvist senare har gjort detta med motiveringen att jag blev avstängd från en upphandlad utbildning till lärare år 1999 efter 70% av utbildningen. Alltså, har de resonerat, borde det vara rätt att utesluta mig nu. Men de bortser ju helt från att den avstängningen var olaglig och att jag beviljades resning i Regeringsrätten.

  Det verkar vara som att de som utövar maktmissbruk mot mig har en koppling till Vänsterpartiet, t.ex. aktiva medlemmar eller nämndemän. Det är p.g.a. diskriminering jag drabbats av maktmissbruk. Det finns vissa personer inom t.ex. Vänsterpartiet som vill utöva politiskt förtryck, men de vill inte säga detta rakt ut. Det kan också bero på hat mot familjen Bonnier. Jag heter ju visserligen Bonnier och härstammar från en vallonsk metallurg som kom till Sverige på 1600-talet, men mediefamiljen härstammar inte från honom.

  Det finns en följa John-mentalitet bland maktmissbrukare. Om en maktmissbrukare utsatt en person för maktmissbruk så ökar sannolikheten att andra maktmissbrukare utsätter hen för maktmissbruk. Att de blir fällda av JK och JO verkar de inte bry sig om, ty det leder inte till att de avsätts. Jag har polisanmält maktmissbrukare, men de fallen läggs ner eftersom straffen för tjänstefel är för låga. I och med att brotten ej utreds så får man ej veta vilka motiv maktmissbrukarna hade, men de lär hur som helst aldrig säga sanningen.

  Jag har jobbat som lärare på alla nivåer både före och efter 1999 och satt betyg och ingen har klagat på att jag behandlat dem orättvist, ty jag har alltid en saklig grund för mina beslut.

  Jag har som sagt varit med i FRO i 12 år och har inte haft något att klaga på förrän då jag fick veta att jag ej skulle bli godkänd 5 min innan diplomutdelningen på kursens sista dag.

  Jo, det är en rättegång eftersom en rättegång inte bara handlar om straff utan även om förmåner. Jag nekas ju betalt jobb som sambandsoperatör p.g.a. att jag är felaktigt underkänd. Även kurserna är ju betalda – och jag nekas ju att gå repetitionsutbildningar.

  Om en fotbollsdomare dömer att det inte är mål trots att det är mål och alla kan se det så kommer den domaren avsättas och får aldrig döma några matcher igen. Samma sak borde gälla FRO:s lärare och examinatorer.

  U.P.A.

  9 oktober, 2019 at 21:01

 8. Du [läraren i FRO:s militära gren] skrev: ”Och döm om min förvåning !!! Det är ju inte första gången du håller på med sån här häxjakt.”

  Då får du väl belägga detta påstående eller framstå som en ohederlig debattör.

  Citatet från Flashback stämmer ju inte. Jag har jobbat på massor av ställen utan konflikter, men eftersom jag är pedagogiskt obehörig lärare får jag bara de jobb som alla behöriga lärare tackat nej till och det brukar vara på skolor i kris med dåligt ledarskap. Jag har ju t.ex. varit med i FRO i 12 år utan konflikter och i många andra organisationer. Det finns som sagt en följa John-mentalitet bland maktmissbrukare. Jag drabbas ju t.ex. av maktmissbruk från dig och dina anhängare nu, när ni litar mer på någon anonym person på Internet som inte haft någon kontakt med mig. Vem som helst kan skriva vad som helst på Flashback. Någon kan t.ex. skriva att de känner mig väl personligen trots att personen aldrig haft någon kontakt med mig. Det finns gott om sadistiska personer som gillar att mobba, och du är en av dem.

  Dessutom har jag aldrig blivit sparkad, utan var anställd under hela mitt vikariat, ty jag har aldrig gjort något fel. Om t.ex. religiösa ledare hetsar mot mig och vill att jag ska mördas och eleverna på en skola vill bifalla den religiösa ledarens vilja så är det farligt för mig att jobba där trots att jag behandlat alla rättvist och väl. Jag har alltid velat jobba kvar och tänker mig att jag kan klara att försvara mig mot vilket mordförsök som helst och att det vore bättre att stänga av och låsa in hotfulla skolelever. Jag tror att hatet mot mig mycket beror på att t.ex. elever och föräldrar tror jag är jude p.g.a. mitt efternamn. Jag har även råkat höra denna antisemitism mot mig oavsiktligt när jag t.ex. stått i ett förråd. Även om jag inte är jude så spiller antisemitismen i samhället över på mig.

  Även om det verkar som om kommunister och islamister har något speciellt emot mig så hade jag ju inget emot dem från början, utan det är mer en upptäckt och ett konstaterande att maktmissbruket mot mig ofta startas av kommunister och islamister. Jag skulle ändå aldrig diskriminera kommunister och islamister även om vissa kommunister och islamister har förstört mitt liv. Jag har bl.a. en hög etik liknande den medicinska. Jag sysslar med att hjälpa människor i t.ex. akuta situationer och sätter en ära i att göra det så bra som möjligt, men om de är skyldiga till brott så ska rättsväsendet sköta rättsskipningen, och jag tipsar Polisen. T.ex. upptäckte jag nyligen en hittills okänd misstänkt rånare vars utseende stämde in på signalementet och som hade kontakt med de redan dömda rånarna i ligan, och tipsade Polisen om detta. Vore han min elev eller t.ex. ett offer i en kris så skulle jag ge honom korrekt hjälp ändå, och sedan tipsa rättsväsendet så att han fick en gedigen kriminalvård.

  U.P.A.

  10 oktober, 2019 at 14:22

 9. Det var inte två glas katrinplommonjuice utan två flaskor på en halvliter styck. Dessutom åt jag lakrits. Innan dess hade jag försökt med andra kurer: t.ex. att duscha varmt. Jag fick gå till Coop i Höllviken för att handla katrinplommonjuice och lakrits. Middagen var slut när jag kom. Jag satt bara och snackade utomhus med bl.a. de som skulle underkänna mig, intet ont anande om detta.

  Jag trodde aldrig det var någon smittsam magsjukdom.

  Jag tror inte det var stress, utan kanske mer troligen kaffebrist dagen innan och även tidigare på slutövningsdagen, ty kaffe har en laxerande verkan och jag brukar dricka ganska mycket, typ 6 koppar på morgonen (det blir två muggar). Jag är ytterst sällan sjuk och har väl därför inte så stor erfarenhet av det själv även om jag är bra på Medicin 1.

  Det erbjöds ingen möjlighet att åka hem och dessutom hade jag nog mått lika dåligt var jag än befann mig. Jag försökte dricka tidigare under dagen, men det var då jag började spy. Jag spydde bara i toalettstolen. Att åka omkring i bil när man är benägen att spy är nog ingen bra idé. Jag var nog bara utanför sambandsrummet i ca 30 min under slutövningsdagen. Jag skötte, som sagt, allt jag normalt skulle gjort när jag var där. Förmodligen har ingen kollat laptopen med mitt arbete.

  U.P.A.

  10 oktober, 2019 at 14:27

 10. Jag kan inte se frågorna som du svarar på i kommentarerna.

  Varför får jag som läsare inte se frågorna?

  Hur ska jag kunna bilda mig en uppfattning när jag bara ser din sida av historien?

  Rättshaverist

  18 oktober, 2019 at 11:01

  • Jag har inte upphovsrätten till frågorna som ställdes i FRO:s grupp på Facebook, men du kan läsa dem där: FRO (Frivilliga Radioorganisationen): https://www.facebook.com/groups/38500398227/

   Dessa svar är ju mer som en FAQ, ty de som kommenterade hade ingen kännedom om ärendet innan de läste mitt inlägg.

   U.P.A.

   18 oktober, 2019 at 12:00

 11. Det är som jag säger: FRO är en korrupt organisation och du är en av de korrupta.

  Du ljuger ju om att anledningen till att jag inte skulle vara godkänd var oduktighet, när det i själva verket var en obevisad anklagelse om brist på stresstålighet. Ditt påstående är både förolämpning och ”gaslighting”.

  När jag skriver ”du är en av de korrupta” så menar jag i detta fall. Du är kanske inte korrupt i andra fall.

  Du är i alla fall inte min FRO-kamrat.

  U.P.A.

  19 oktober, 2019 at 10:05

 12. Jag bygger det på att du tycker att jag är dålig när jag är bra enligt alla objektiva tester: ”Uppmuntran var inte aktuellt i ditt fall, men det har du inte förstått.” Korrupt är man när man inte vill låta de som enligt objektiva test är duktiga få göra insatser inom totalförsvaret utan man ger dessa jobb till släktingar, partimedlemmar, eller likasinnade på andra sätt.

  Dessutom ser man på din styckeindelning att du inte är speciellt kompetent.

  Jag såg också att din högsta utbildning är gymnasiet.

  U.P.A.

  19 oktober, 2019 at 10:07

 13. Det du sysslar med är bara ”gaslighting”. https://sv.wikipedia.org/wiki/Gaslighting

  U.P.A.

  19 oktober, 2019 at 10:07

 14. Jag har bara sagt sanningen. Han sysslar med gaslighting. Det du sysslar med är däremot förtal mot mig, ty förtal är ett brott och du anklagar mig för brottet förtal, vilket är förtal. Du borde inte förtala andra.

  U.P.A.

  19 oktober, 2019 at 10:08

 15. Att säga att någon sysslar med ”gaslighting” är inte förtal (i synnerhet inte i detta fall ty det är tydligt att det är sant), ty det är inte alltid ett brott, men att säga att någon förtalar är förtal, ty förtal är ett brott.

  U.P.A.

  19 oktober, 2019 at 10:09

 16. Det var inte brist på duktighet som gjorde att jag blev underkänd utan obevisade anklagelser om brist på stresstålighet. Oavsett om man anser att anklagelsen om brist på stresstålighet är sann eller falsk så är det sant att FRO stoppar duktiga baserat på ovetenskapliga anklagelser.

  U.P.A.

  19 oktober, 2019 at 10:10

 17. Han ljuger ju om att anledningen till att jag inte skulle vara godkänd var oduktighet, när det i själva verket var en obevisad anklagelse om brist på stresstålighet.

  U.P.A.

  19 oktober, 2019 at 10:11

 18. Jag är ju lojal med den värdegrund FRO ska ha, men inte har i dagsläget, och hoppas kunna rösta och påverka så att det blir bättre. Om jag jobbar i en skattefinansierad verksamhet som vägrar att följa grundlagen så skulle jag naturligtvis opponera mig mot min arbetsgivare i syfte att förbättra verksamheten. Det kallas civilkurage.

  U.P.A.

  19 oktober, 2019 at 10:11

 19. Återigen förtalar du mig genom att påstå att jag begår brott i Brottsbalken. Att vara korrupt behöver inte vara ett brott. Jag kan ju bevisa mina påståenden.

  U.P.A.

  19 oktober, 2019 at 10:12

 20. Jag hade ju bra omdöme på tipspromenaden, ty annars skulle vi inte haft alla rätt. Jag har ju inte klagat på FRO innan 5 min innan diplomutdelningen utan tvärtom alltid talat väl om FRO, vilket jag kan bevisa.

  U.P.A.

  19 oktober, 2019 at 10:12

 21. Du har ju förolämpat mig redan i ditt första svar, alldenstund du kallade mig oduktig och dessutom använder du #gaslighting som mobbningsmetod. Du har visat att du inte är en FRO-kamrat. Din högsta utbildning var gymnasiet. Kan du lösa differentialekvationer?

  Ditt språk ser mycket amatörmässigt ut. Du skriver en massa punkter och sätter utropstecken där de inte ska vara, förutom det jag påpekat tidigare.

  Jag har aldrig fått sparken, alldenstund jag har aldrig gjort något fel. Om jag har blivit avstängd så har detta motiverats med att det skulle vara för att antisemitiska elever ville mörda mig p.g.a. att de (felaktigt) tror jag är jude p.g.a. mitt vallonska efternamn. Dessa elever har inte klagat på att jag gjort något dåligt utan har hetsat upp sig över felaktiga citat av vad jag skrivit på Twitter långt innan jag var anställd. Detta är för att jag klagat på folkmordsorganisationen IS.

  FRO har ju tydligt brutit mot #UDHR i mitt fall och du verkar anse att brott mot UDHR är rätt. Då strider ju din värdegrund mot Totalförsvarets, alldenstund de nämnde i videon att deras syfte är att upprätthålla UDHR och demokratin.

  Har man regler om omprov i en skolorder så borde man få göra dessa och man borde inte kunna bli underkänd om man ej erbjuds omprov. Man borde inte kunna bli underkänd baserat på något som inte kan mätas med prov eller läkarundersökning.

  U.P.A.

  19 oktober, 2019 at 10:19

 22. Kursledningen har inte sagt vad det är för fel på resultatet. Inget av det jag sa i radio eller bokade in i RIB/Lupp var väl fel, ty ingen har sagt att det var fel. De hävdade att jag inte var stresstålig och att detta skulle ha setts tidigt under kursen. Jag vet fortfarande inte vad det var för fel på resultatet under slutövningen.

  ”Kursledningen gjorde bedömningen att du hade förutsättningar att klara slutövningen. Det visade sig att du inte gjorde det. Det är själva resultatet.” På vilket sätt klarade jag inte slutövningen? Jag led av en magsjukdom med huvudvärk, men gjorde trots det vad jag skulle. Ett speciellt problem med Husie är att toaletterna ligger väldigt långt från sambandsrummet.

  Möjligen kanske de tyckte att jag signalerade för lite, med det var inget de uttryckte och ingen annan i min grupp ville eller kunde ta över RIB/Lupp, och jag kunde ju inte slita radioapparaterna från de andra. Att jag kan civil signalering och vad som där tillhör borde vara klart redan från de tidigare 13-dagarna och mina övriga övningar (d.v.s. funktionär på tävlingar), samt förra kursen 2008. T.ex. högantennerna, bokstaveringsalfabetet och signaleringen har inte ändrats och t.ex. Rakel har jag studerat tidigare och jag gjorde alla manövrer med det som de andra gjorde, och ingen klagade på detta. I och med att jag kan en hel del om ellära och elektronik så kan jag också undanröja problem med kommunikationen. Jag äger många PMR:er med subkanaler som vi brukar använda i alperna. Så jag använder civil signalering privat också.

  Kursledningen har väl helt enkelt bedömt fel och hanterat det fel vad gäller omprov m.m. och borde ta konsekvenserna av detta. Det är ruggigt att kursledningen jobbar inom försvaret, räddningstjänsten, och sjukvården. Det är ju väldigt oklokt att kasta ut en förträfflig signalist utan någon anledning, men skälet är nog politiskt p.g.a. googlande på förtal av mig utan att diskutera detta med mig eller ens erkänna att detta är orsaken till underkännandet. Om jag nu verkligen har fel politisk åsikt, men klarar allt inom kursen, så borde jag få godkänt, men ej kontrakt. Nu har jag kontrakt, men är ej godkänd. Om det nu inte var politiska skäl till att jag blev icke-godkänd så borde jag fått gå repetitionskursen och fått göra ett bättre resultat där, om det nu verkligen var något fel på resultatet. Jag kanske inte får gå kursen nästa gång den går och det är dessutom dåligt att utestänga någon fram till nästa kurs om ett eller två år p.g.a. en tillfällig magsjukdom en dag av 14. Man borde i så fall kunna ordna ett omprov tidigare, eller att man fick gå på någon repetitionskurs.

  U.P.A.

  3 november, 2019 at 20:54

 23. Generalsekreteraren för FRO skrev följande i ett e-brev till mig: ‘”Resultatet” i brevet till dig syftar på resultatet av din medverkan i slutövningen. Kursledningen gjorde bedömningen att du hade förutsättningar att klara slutövningen. Det visade sig att du inte gjorde det. Det är själva resultatet. Det kan finnas anledning till att du inte blev godkänd på slutövningen, men det påverkar inte resultatet i denna betydelse. Därmed inte sagt att din grupp gjorde ett dåligt resultat, eller att övningen som sådan misslyckade, på grund av din medverkan. Bedömningen av din insats under övningen är personlig.’

  Mitt svar:
  men kursledningen har inte sagt vad det är för fel på resultatet. Inget av det jag sa i radio eller bokade in i RIB/Lupp var väl fel, ty ingen har sagt att det var fel. De hävdade att jag inte var stresstålig och att detta skulle ha setts tidigt under kursen. Jag vet fortfarande inte vad det var för fel på resultatet under slutövningen.

  ”Kursledningen gjorde bedömningen att du hade förutsättningar att klara slutövningen. Det visade sig att du inte gjorde det. Det är själva resultatet.” På vilket sätt klarade jag inte slutövningen? Jag led av en magsjukdom med huvudvärk, men gjorde trots det vad jag skulle. Ett speciellt problem med Husie är att toaletterna ligger väldigt långt från sambandsrummet.

  Möjligen kanske de tyckte att jag signalerade för lite, med det var inget de uttryckte och ingen annan i min grupp ville eller kunde ta över RIB/Lupp, och jag kunde ju inte slita radioapparaterna från de andra. Att jag kan civil signalering och vad som där tillhör borde vara klart redan från de tidigare 13-dagarna och mina övriga övningar (d.v.s. funktionär på tävlingar), samt förra kursen 2008. T.ex. högantennerna, bokstaveringsalfabetet och signaleringen har inte ändrats och t.ex. Rakel har jag studerat tidigare och jag gjorde alla manövrer med det som de andra gjorde, och ingen klagade på detta. I och med att jag kan en hel del om ellära och elektronik så kan jag också undanröja problem med kommunikationen. Jag äger många PMR:er med subkanaler som vi brukar använda i alperna. Så jag använder civil signalering privat också.

  Kursledningen har väl helt enkelt bedömt fel och hanterat det fel vad gäller omprov m.m. och borde ta konsekvenserna av detta. Det är ruggigt att kursledningen jobbar inom försvaret, räddningstjänsten, och sjukvården. Det är ju väldigt oklokt att kasta ut en förträfflig signalist utan någon anledning, men skälet är nog politiskt p.g.a. googlande på förtal av mig utan att diskutera detta med mig eller ens erkänna att detta är orsaken till underkännandet. Om jag nu verkligen har fel politisk åsikt, men klarar allt inom kursen, så borde jag få godkänt, men ej kontrakt. Nu har jag kontrakt, men är ej godkänd. Om det nu inte var politiska skäl till att jag blev icke-godkänd så borde jag fått gå repetitionskursen och fått göra ett bättre resultat där, om det nu verkligen var något fel på resultatet. Jag kanske inte får gå kursen nästa gång den går och det är dessutom dåligt att utestänga någon fram till nästa kurs om ett eller två år p.g.a. en tillfällig magsjukdom en dag av 14. Man borde i så fall kunna ordna ett omprov tidigare, eller att man fick gå på någon repetitionskurs.

  U.P.A.

  25 november, 2019 at 16:46


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s