politikmobil

Politiska kommentarer till dagsaktuella händelser.

Läsarbrev: Reporter vid Expressen som är Fascist: Josephine Freje

leave a comment »

Jag har upptäckt att en reporter/journalist vid Expressen i praktiken är fascist även om hon troligen inte är öppen medlem i ett fascistparti. Så här skrev hon till mig på Facebook när jag erbjöd mig att hjälpa henne till ett liv med högre värdighet:

”Lycka till, du kanske inser var du befinner dig i näringskedjan någon dag.”

Detta fascistiska uttalande indikerar att hon är fascist. Hon anser att människor ingår i en näringskedja där de högre upp i näringskedjan får utnyttja dem lägre ner i näringspyramiden hänsynslöst. Detta uttalande kom snabbt efter att jag hade sagt att jag bara ville hennes bästa. Att hon har fascistiska idéer så nära till hands indikerar att hon är en verklig fascist.

Man brukar illustrera näringkedjor med ett plankton som äts av en liten fisk, vilken i sin tur äts av en stor fisk. Vad fascister, som Josephine Freje och Adolf Hitler, glömmer bort är att människor ingår i (ständigt skiftande) allianser. Man kan jämföra detta med att om den lilla fisken kunde ringa en örn som angrep den stora fisken från luften så skulle spelreglerna vara helt annorlunda.

Man kan ju tycka att om Josephine Freje vill vara fascist så kan hon väl få vara det, men hon är ju anlitad av Expressen som grundades som en antifascistisk tidning under Andra världskriget. Om Expressen har abdikerat från sin roll att vara en antifascistisk tidning så kan de ju fortsätta samarbetet med Josephine Freje. Hon kommer förmodligen att skriva vinklade reportage som motarbetar yttrandefrihet, gynnar fascismen, kriminaliteten, och i förlängningen uppviglar till folkmord. Är fascism Expressens strategi inför framtiden?

Jag behandlar alla väl, även fascister, men de bör få minskat inflytande så länge de vill införa denna osunda ideologi. Jag trodde hon var god och ansökte om att bli vän på Facebook för länge sedan (kanske flera år sedan). Helt plötsligt godkände hon min ansökan för några dagar sedan. Hon postade ett inlägg som indikerade att hon delade pojkvän med en annan tjej. Jag vill påpeka att jag har inget emot att mina vänner på Facebook har pojkvänner. Jag har massor av kvinnliga vänner med pojkvänner & män och jag har inget problem med det. Men om de indikerar att de lever i ett dåligt förhållande där de t.ex. tvingas till förnedring, då kanske jag erbjuder dem ett bättre liv. Om Josephine Freje är nöjd med att dela man med en annan kvinna så lägger jag mig inte i det. Hon hade ju bara behövt skriva att hon var nöjd med situationen eller att jag missuppfattat den, men i stället väljer hon att avslöja sin fascistiska ideologi. Jag är chockad, men ändå tacksam över att jag i tid fått veta att hon är fascist.

Nu har jag informerat Expressen och dess ägare och de får göra vad de vill med denna information, men om de fortsätter att anlita Josephine Freje bör Expressen med rätta kallas en fascistisk tidning.

Written by U.P.A.

15 februari, 2017 den 12:22

Publicerat i Övrigt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: