politikmobil

Politiska kommentarer till dagsaktuella händelser.

Bibliotekens uppdrag

leave a comment »

Jag kritiserar den länkade artikeln. Att SD:s förslag strider mot den nuvarande bibliotekslagen är ointressant att påpeka eftersom politik går ut på att ändra lagarna. Enligt Attila Rostoványi så skulle man väl inte heller få föreslå att Sverige blir en republik eftersom Sverige är ett konungarike nu. Att man tycker att lagarna skall ändras är ju inte detsamma som att vilja bryta mot existerande lagar.

Alla asylsökande borde sitta inlåsta i läger med lägerbibliotek till dess en ansvarstagande jury bedömt dem som säkra. Asylsökande har självklart rätt att återvända till sitt hemland, så de är ju inte fångar. Asylsökande borde inte integreras, ty de har ju inte beviljats asyl. Om de får PUT är de inte längre asylsökande och då bör de integreras.

Bibliotek bör vara en trygg plats med studiero. Oro och stök skall inte tolereras alls, men väktare och kameror med ansiktsigenkänning borde se till att ordningen upprätthålls. Naturligtvis borde clowndräkter, niqab och burka vara förbjudna på bibliotek. Men återigen så diskriminerar jag ingen så länge det är lagligt med dessa dräkter.

Man kan införa en obligatorisk kurs för alla biblioteksbesökare och endast de som klarar svenskt bibliotekskörkort skulle släppas in. Bibliotekskörkortet skulle kunna dras in. På vissa bibliotek har man meröppet — då måste man ju identifiera sig med sitt lånekort i passagekontrollen. När nästa kurs för bibliotekskörkort går skulle kunna stå på dörren.

http://www.svd.se/sd-har-fel-om-bibliotekens-uppdrag

Written by U.P.A.

20 oktober, 2016 den 12:22

Publicerat i Bibliotek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: