politikmobil

Politiska kommentarer till dagsaktuella händelser.

Inför dödsstraff för folkmord – psykiatern Lennart Meyer

leave a comment »

I dagens Sydsvenskan finns en ledare ”Livsviktigt motstånd” som anser att det är viktigt att avskaffa dödsstraff. När det gäller normala brott kan jag hålla med om att dödstraff bör förbjudas p.g.a. risken att oskyldiga avrättas. Däremot anser jag att t.ex. avrättningarna i samband med Nürnbergrättegångarna var helt riktiga. De som avrättades där var dömda för folkmord. Folkmord kan man vara skyldig till även om man inte direkt mördat någon eller gett någon sådan order. Exempel på folkmord är t.ex. systematisk kidnappning av vissa folkgruppers barn och placerandet av dessa i fosterfamiljer. Andra exempel är tvångssterilisering, lobotomi och ECT (elchocker av hjärnan) med extra hög strömstyrka. Även multidrogterapi med höga doser kan vara folkmord. Man inser detta om man studerar FN:s folkmordskonvention.

När det gäller folkmord så begås dessa av offentliga tjänstemän eller personer direkt utsedda av den offentliga sektorn. Det råder alltså inget tvivel om vem som är skyldig. Det är chefen som är ansvarig för verksamheten där folkmord pågår som bör avrättas.

Om det nu pågår folkmord i Sverige innebär det då att jag anser att statsministern bör avrättas? Inte nödvändigtvis. Det kan vara så att grupper på lägre nivåer, t.ex. läkare, socialsekreterare, nämndemän och advokater döljer att folkmord pågår för den högre ledningen.

När det gäller tvångssteriliseringarna i Sverige så kan de som utförde eller beordrade dem redan vara döda. Jag anser att man kan betrakta det som att dessa tjänstemän inte utförde sitt arbete på ett korrekt sätt. Därför har lönen utbetalats felaktigt. Alltså bör den offentliga sektorn kunna återkräva löneutbetalningarna med ränta från dödsboet, men även från arvingar om dödsboet skulle ha skiftats. Även andra inkomster som beror på att de haft en offentlig tjänst bör återkrävas.

Dödsstraff fungerar bra för att avskräcka höga offentliga tjänstemän från att delta i folkmord. Fängelse fungerar inte så bra som straff för dem eftersom de ofta är akademiker och fängelse är inget straff för en person som finner sin glädje i att läsa böcker eftersom de kan ägna sig åt detta obehindrat där.

Vilka anser jag då vara skyldiga till folkmord? Ett tydligt exempel är psykiatern Lennart Meyer, numera chef för rättspsykiatrin i Skåne, se Kristianstadsbladet. Han är troligen en praktiserande nazist. Han är inte på något sätt åtalad eller dömd  det är bara det att jag tror att han ägnar sig åt folkmord tillsammans med andra i den offentliga sektorn. 

Written by U.P.A.

23 juli, 2009 den 12:44

Publicerat i ECT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: